Tänapäeval on väga palju vandenõuteooriaid nii lähemast kui ka kaugemast minevikust. Näib, nagu oleks need teooriad tekkinud lihtsalt kellegi arvamusest, et äkki oli nii, kuid vaadates näiteks John F. Kennedy tapmist, siis väga palju on sellele vandenõuteooriale hoogu juurde andnud USA valitsus ise, mis ei ole avalikustanud Kennedy mõrvaga seotud dokumente. Need on salastatud kuni 2030. aastani.

Ka läbi viidud mõrvajuurdlus tekitab siiamaani palju küsimusi. Miks ei võinud USA valitsus tõe nimel avaldada Kennedy toimikut kohe pärast surma? Mis puudutab kaksiktorne, siis ka seal võis näha valitsusametnike hämamist. Siinkohal ei taha ma väita, et tegu on ühe või teise vandenõuteooriaga, kuid paljud inimesed seda siiski usuvad.

Me ei ela enam keskajal, kus oli üks juht, kelle ütluste järgi pidid kõik mõtlema ja tegutsema. Meile on antud vabadus valida ja otsustada ise oma elude üle. Me tahame elada riigis, mida juhivad ausad inimesed ning kus valitseb tõde.

Hiljuti näitas "Pealtnägija", et vandenõuteooriaid kajastavat veebilehte Telegram loetakse rohkem kui Eesti Ekspressi veebilehte. Inimesed jagavad ja kommenteerivad lugusid inimreptiilidest, tulnukatest ja kosmilistest energiatest. Ei saa ju öelda, kas see on tõde või mitte, kuid samas näib olevat nende lugude alatoon ikkagi mäss praeguse valeliku valitseva korra vastu.

Osad vandenõuteoreetikud väidavad, et USA president Obama ja tema administratsioon on inimeseks moondunud sisalikud. Sama on väidetud ka teiste maailma juhtide kohta. Väidetavalt on kõikide nende eesmärk siin maal halb ning nad ei hooli inimrassist mitte põrmugi.

Võib-olla on idee kellestki müstilisest, kaugest ja võimsast siin universumis trots praeguse inimrumaluse vastu. Vandenõuteooriad ja skeptilisus käivad eluterve ühiskonna juurde.