Kas mingit meditsiinilist ravi alkoholismi ravile üldse olemas ongi, mille tulemusena inimene loobub alkoholist jäädavalt?

Olles samuti kunagi alkoholismi piiril olnud, julgen küll väita, et enne sellest tõvest ei pääse, kui oled ikka täiega põhjas. Siis võib peast mingi klõps läbi käia küll, mis alkoholist loobuma paneb. Rohkem kui ambulatoorne ravi, aitab alkoholist eemal hoida A-rühm. Ja veel! Kui on kalduvus alkoholimile, siis tuleb alkoholist loobuda kogu eluks. Teha endale selgeks, et sa ei ole seetõttu teistest kuidagi halvem. Lihtsalt sinu organism ei talu alkoholi. See on lihtsalt sinu organismi omapära. Nii, nagu on mõned inimesed on tugevad muusikas, maalimises või spordis.

Samas tean aga inimest, kes võis juua lõpmatult, aga peale mõnetunnist sügavat und pole tal mingit pohmelli. Nagu poleks eelmisel päeval joonudki. See on inimese organismi omapära alkohol kiiresti seedida. Enamus inimestel sellist fenomenaalset võimet ei ole. Nii, nagu ei ole kõik kunstnikud või muusikud. See jutt käib nende inimeste kohta, kes alkoholiga täna juba liialdavad. Kes aga praegu on veel noored ja peavad maha rajusid pidusid alkoholiga, neile on ainult üks soovitus - jooge lihtsalt vähem! Siis on võimalus, et sõltuvust üldse ei tekigi. Just nooruses pannakse paika see, kellest saab alkohoolik ja kellest ei saa. Vähem joomine on parem!