Minu enda kurb kogemus on seotud allergiaga, mis lõi tugevalt välja mõned aastad tagasi. Nüüdseks tean ka, et see on põhjustatud toiduainetest, mis sisaldavad liigselt E-lisandeid.

Ka karastusjooke ei julge ma enam tarbida, kuna pärast nende joomist löövad nahale täpid, mis hiljem muutuvad mädasteks laikudeks ja kaovad alles nädalate pärast.

Olen perearstiga rääkinud oma murest ja tema vastus on alati üks ja ainuke - püüa vähem süüa E-aineid sisaldavaid tooteid ja juua rohkem tavalist vett. Eks me kõik teame, mida tohime süüa ja mida mitte, kuid kui toode on ahvatlevalt ilus ja maitsev, siis sööme ju ikkagi, sest anname oma nõrkustele alla kahjuks.

Mida siis ette võtta, et toit, mida me ise ja meie kallid lapsed tarbime, oleks vähegi söödavam ja kasulikum tervisele? Selleks, et olukorda vähegi parandada, peaksid eelkõige ka toiduameti spetsialistid oma panuse asjasse andma ja rohkem teavitama E-ainete ohtlikkusest ja mõjudest.

Ka toodete endi peal olev info peaks olema täpsem ja asjalikum. Me kõik teame, et E-ained on ohtlikud, aga mida me ikka teha saame? Üks või teine haige laps ei muuda kokkuvõttes ju midagi.

Siit ka üleskutse kõigile neile, kes tahavad asja paremaks muuta: sööme tervislikumalt nii kaua kui see veel võimalik on, sest varsti sisaldavad juba kõik toiduained aineid, mis meid seest hävitavad. Vaid kõik koos suudame oma elu muuta nii, et see oleks täisväärtuslikum ja kestaks kauem.