Rutiin

Põhjus, miks partnerite intiimsus võib toimivas suhtes väheneda, on igapäevaelu rutiin. Selleks, et armastust jagada, on lisaks muule oluline ka erutus ja see eeldab teatud põnevust, mis mõlemad on rutiini vastand. Kui näed oma partnerit igas olekus, siis sageli ei tekita enam kuigivõrd erutust mõte tema paljalt nägemisest. See on nii tavaline. Kui armukese nimel pingutatakse ning tuunitakse oma välimust temaga kohtumiseks, siis kellegagi koos elades on raske end pidevalt atraktiivsena hoida.

Põnevus

Siiski on inimene ikka inimene: kuigi ta võib oma partnerit armastada, vajab temagi võrgutamist, et lõkkele lüüa. Seega ei tohiks naine olla kade oma mehe rõõmustamiseks enda üles löömisega. Mehed aga võiksid püüda oma naist üllatada ja talle muljet avaldada. Muidugi ei pruugi see olla kerge, kui partner sind tunneb. Siiski on iga inimene sedavõrd keeruline kunstiteos, et päris põhjani tunda ei suuda ta isegi ennast mitte. Tasub püüda ennast ületada, astuda vastu oma hirmudele ja eelarvamustele ja kui suudad üllatada juba ennast, siis arvatavasti ka oma partnerit. Uue väljakutse vastu võtmine elus võib panna naist oma mehel uue pilguga vaatama.

Usaldus

Naise puhul on usaldus seksis väga oluline. Kui ta ei suuda tunda end turvaliselt ja partnerit usaldada, ei suuda ta end vabaks lasta ning naudingule maad anda. Suhtes juhtub tihti ka asju, mis usaldust lõhuvad: altvedamised, vääritimõistmised, (tahtmatud) solvangud. Need võivad tekitada tunnet, et ei suuda või ei taha oma partnerit usaldada. Seetõttu on mehe poolt oluline võita oma naise usaldust, ühe uuesti ja uuesti, näidates pühendumist ja tõsist huvi.

Teineteise tundmine

Ehkki seks võõraga tekitab paljudes põnevust, on kõige parem seks inimesega, keda armastad ja keda tunned. Mida suurem on hingeline lähedus, seda nauditavam on füüsiline lähedus sama inimesega. Paraku teevad aga mitmed paarid vea, arvates, et tunnevad oma partnerit ning kaotavad huvi teda jätkuvalt tundma õppida. Inimesed muutuvad ajaga üsna palju ning sageli on mõne aasta möödudes tegemist justkui uue inimesega. Seega peaks suhtes olles oma partneri vastu jätkuvalt huvi üles näitama ning tähelepanelikult kuulama, mida ta räägib.

Tunnustus

Tunnustuse vajadus on oluline kõigile, kuid eelkõige janunevad selle järele mehed. Meeste jaoks on nende võimekus õrn teema, umbes võrdne välimusega naiste jaoks. Mees tahab tunda, et ta on võimekas oma elus ning ka voodis. Teadmine, et ta suudab oma naist rahuldada, on talle oluline. Seega peaks naine laskma mehel end väljendada ning andma vihjeid, kuidas mees suudaks paremini täita ta vajadusi.

Väsimus

Põhjus, miks abielupaaride intiimelu sageli soiku jääb, on lihtne - kurnatus. Armatsemine võtab energiat ja kui oled täiesti tühjaks pumbatud, ei ole selleks lihtsalt jõudu. Pereelu tähendab naisele sageli suuri kohustusi, mida vallalisel inimesel pole ning nendega üksinda toimetulemine võib sedavõrd väsitada, et õhtuks on ta nii laip, et kui ta ka nõustub mehega seksima, siis mängulist partnerit temast siiski pole.

Mees, kes tahab oma naisega kirglikult aega veeta, peaks võtma vähemalt poole töödest enda kanda ning jälgima, et ta naine saaks puhata. Kui aga partnerid on mõlemad kurnatud, tuleks mõelda sellele, kas elukorralduses oleks võimalik mingeid muudatusi teha, sest iga kuu ilma seksita viib partnereid teineteisest kaugemale.

Nauding

Sagedusest olulisem on, et mõlemad partnerid naudiksid teineteise lähedust. Kui vallaline olles on voodijagamine iga kord vaba valik, siis abielus olles võib sellest saada kohustus. Kohustusi on aga raske nautida. Seega tuleks näha vaeva selle nimel, et kõik, mis toimub linade vahel (või mujal) pakuks mõlemale naudingut. Seks on meeskonnatöö, mistõttu ei piisa sellest, kui mõelda, et ainult mul oleks hea. Nagu eluski, tuleb ka voodis teineteist jälgida, kuulata ja oma soovidest rääkida.

Märkamine

Elus on tuhat pisiasja, mis võib mõjutada partnerite voodielu, eriti kehtib see naiste puhul. Seega on oluline just meestel oma naist pidevalt märgata. Külg külje kõrval ei mõelda enam kuigivõrd teineteisele, kuid intiimsus algab vähemalt naistel just peast ja südamest: inimene, kes on seal, pääseb ka nende võluaeda.

Kui on raske igapäevarutiinist välja tulla, võib kasutada rollimänge ja teeselda, et teineteist ei tunta. See aitab partnerit näha teise pilguga ning panna end pingutama nö võõra inimese tähelepanu võitmiseks. Võib katsetada ka ajutist lahusolekut või keskkonnavahetust, kuid kõige olulisem on, et suhe oleks partneritele oluline. Kui mõlemad on valmis panustama ja pingutama, on võimalik saada üle igast takistusest.