"Kas ei viitsita seda graafikut sättida või milles asi? Olin ka kunagi niimoodi tööl, aga kui nägin, et 4 päeva järjest tuleb 14 tundi päevas tõmmelda, siis kadusin päevapealt. Praegusel töökohal esitasin kohe ultimaatumi: kas saan 8-tunnise tööpäeva või lihtsalt ei tule tööle. Järjekorda ukse taga ei paista, seega sain oma tahtmise. Arusaam, et kassapidajad ja muud teenindajad peavad 12 tundi järjest töötama, on iganenud. Rohkem on vaja nõuda ja enda eest seista!" annab lugeja nõu.

"Paljudes kohtades on nii, et kui vaja, siis palutakse sul kedagi asendada. Alguses tulin vastu, et ületunde saada. Kui hakkasin keelduma teisi asendamast ja kiirel ajal abistamast, siis hakati rõhuma sellele, et teised aitavad ja näotu on mitte vastu tulla. Saatsin pikalt ja ütlesin otse, et ei kavatse end ühel kuul poolsurnuks töötada ainult selleks, et saada rohkem palka ja et järgmisel kuul oleks vähem töötunde. Pärast seda polnud suhted ülemustega enam head ja üha tihemini hakati minu töös vigu otsima," räägib teine

"Minu graafik on esmaspäeval, teisipäeval, kolmapäeval, laupäeval ja pühapäeval 10.00 - 23.00. Kuna teisest vahetusest müüja haigestus, kutsuti mind samaks ajavahemikuks tööle ka neljapäeval, seega jäi vabaks ainult reede. Nii juhtub üsna tihti, aga keelduda ei saa, sest muidu pole isegi seda miinimumpalka. Olen selline, kes ei oska "ei" öelda ja tavaliselt kutsutakse mind igaks pühaks välja. Ka minu lühikesel nädalal," seletab kolmas.