Lugejates tekitas lugu pahameelt. Enamik lugejaid leiavad, et praegune süsteem on kodanikuvaenulik ning riik peaks tagama pensionärile väärika vanaduspõlve. Mõned väljavõtted kommentaariumist:

paaniline hirm tuleviku ees

Mul on ligi 90sed isa ja ema - veel tiksuvad koos. Oma õpetajapalgast (elan palgast palgani) ei suuda ma eladeski hooldekodu arvelisasid (siis kummagi jaoks 400/per kuu) maksta. Iseenda vanaduspäevade pärast ei julge juba praegu lapsele otsa vaadata... sääste ei saagi ju kuskilt tekkida. See riik vihkab oma kodanikke.
Elementaarne oleks, et pension kataks hooldekodu kulud! Kui seadusandja otsustab, et vanur peab ise toime tulema 300ga kuus, peab ka riiklik hooldekodu sama summa eest suutma eluõhtul kodanikule tagada toanurga + elementaarhoolduse.

Kaua võib

Olen terve elu maksnud makse ja haige olen olnud vist kahel korral. Olen olnud rumalalt aus maksumaksja. Üllatav, kuhu ja milleks kasutatakse minu makstud raha ning milleks ma seda tegema pidin ja pean, kui ükskord vanaks ja abituks jäädes peavad lapsed või ma ise minu hooldekodu kulutusi maksma hakkama.

iga pensionär

peab saama oma pensioni eest koha hooldekodus

irw

Ega kõik pensionärid Tallinna vanalinnas korterit oma, et rendituluga arved maksta jõuaks.

cccc

Mul oleks häbi, kui peaksin midagi sellist meie vanuritele ütlema.... kas ta oma ema ja isaga teeks nii või memmega? Kuidas saab inimesel olla nii vähe armastust? Oleme ju siiski inimesed?

Belle

Kui kaks pensionäri elavad odavas korteris ja teine vajab hooldust, siis ei ole mõeldav, et korter välja üüritakse.