Meedias on uudis sellestki, et paljud politseinikud töötavad ka teistel töökohtadel ning see hakkavat segama nende põhitööd - politseinikuks olemist.

Samas võiks küsida, et miks pidevalt on "Riigikogu infotunni" ajal Riigikogu saalist puudu üle poolte rahvasaadikutest? Teatavasti on poliitikud tegevad paljudes äriühingutes, et omale palgalisa teenida. Ometi poliitikutele on seadusega ette nähtud igal aastal palgatõus. Sama seadus ei kehti paraku teistele töötajatele meie riigis. Seadus on meile kõigile üks ja seaduse järgi olevat me kõik võrdsed. Paraku tegelik elupilt näitab hoopis midagi muud.

Miks siis on lood sellised, et politseinikud ei tegele kuriteo juhtumitega piisavalt operatiivselt ja samuti ei saabu nad alati koheselt ka kuriteopaika? Ilmselt mängib siin rolli just palk. Kui riik ei maksa politseinikele väärilist palka ning ei tõsta igal aastal nende palka, siis peavad politseinikud tegema lisatöid ja selliselt ennast toitma. Iga inimese jaoks on esmatähtis tema pere ja palk, et ennast ja peret toita.

Politseiniku töö on ikkagi eluohtlik, sest pidevalt tuleb neil seista silmitsi kurjategijatega ja need võivad olla ka relvastatud. Kas mingite sandisentide eest tasub siis oma eluga riskida, kui riik ei hinda nende tööd vääriliselt?

Kui politseijuht ei soovi, et tema alluvad töötavad ka teistel töökohtadel, siis seisku hea selle eest, et politseinikud saaksid väärilist palka ja nad ei peaks tegema lisatööd mujal.