Mõistagi pole meie rahvusvärvides lipp selles süüdi, et Eesti riigis tegelikult Eesti asja ei aeta. Kui oleks õige Eesti Vabariik, siis oleks meie põllumajandus ka heal järjel ja igas külas peetaks lehmi nagu vanasti. Iga õige riigi aluseks on oma tootmine ja põllumajandus. Kui eelistatakse välismaist oma tootmisele, siis ei ole oma riigi poolt aetav poliitika enam õige.

Kui Eesti Vabariik taaiseseisvus, siis kleebiti meie rahvusvärve kõikjale. Sini-must-valged lipud olid igati au sees. Kes oleks võinud ette arvata, et meie riigijuhid on töötanud tegelikult selle nimel, et anda võimalusi välismaistel toodetel meie kaupluse lette ehtida ning oma põllumajandust pole toetatud mitte üks raas. Kui ENSV aja lõpul pidas veel iga maainimene lehma ja tootis piima, siis tänaseks on piimatootjad vaid need talupidajad, kes on suutelised euronõutele vastavalt piima tootma. Nendeks on vaid jõukad, kes on saanud oma raha just tänu suurmajandite laialiminekust ja sealt osakute eest oma tallu hea ja parema vara vedada.

Euronõuetele vastav piimatootmine tähendab sisuliselt seda, et talupidaja, kes soovib piima toota meiereisse, peab soetama kõik vajalikud aparaadid, et euronõuetele vastavat piima toota saaks. Selline tootmine on liialt kallis lõbu ja tavakodanikule käib see lihtsalt üle jõu. Seetõttu on ka minu kandi inimesed lõpetanud ammu lehmapidamise ning vaid üks-kaks peret toodavad euronõuetele vastavat piima.

Kas meile on tegelikult antud võimalus valida Euroopa Liitu astumist ja euro rahana kasutusele võtmist? Euroopa Liitu astumise või mitte astumise osas küll hääletus korraldati, ent tegelikult oli see Euroopa Liitu astumine otsustataud kindlasti ära juba enne rahvahääletust. Meie riigis kehtib selline "vaikiv reegel", et kui valitsus on midagi ise ära otsustanud, siis nii ka tehakse ning rahvahääletus viiakse läbi lihtsalt moe pärast, et formaalsust täita. Sama lugu oli ka Euro rahana käibele võtmisega. Kui juba oleme Euroopa Liidus, siis on fakt seegi, et meil peab ju samuti olema euro rahana käibel nagu teistes Euroopa Liidu riikides.

Mulle tundub et Eesti Vabariik eksisteerib vaid sini-must-valge lipu näol. Eesti lipp on püha, aga kui selle lipu all toimuvad ebameeldivad asjad, siis pole mõtet lippu üles lehvima panna. Ka mitte Eesti lipu päeval.