Minu igati korraliku ja hea inimesena figureeriv sõbranna leidis enda armsama juba kaheksa aastat tagasi, kui vanust oli temal endal vaid viisteist ja poisil ligi kolm aastat vähem. Armastus vanust ei küsi. Mõlemad olid tublid teismelised. Käisid koolis ja hinded olid korras ning kohtuti tavaliselt nädalavahetuseti, sest siis elati veel erinevates linnades ja enamus suhtlust toimus telefoni ja arvuti teel. Mõlema osapoole jaoks oli alanud ilus aeg.

Samal arvamusel ei olnud aga poisi ema, kes pidas ja peab siiani miniat enda kalli pojakese elurikkujaks, olgugi, et kõne all oleva minia näol on tegemist suurepärase toetava ja hooliva inimesega, kelle kõrval on nüüdseks nooreks meheks sirgunud inimene saavutanud rohkem, kui arvatagi oskaks.

Noored kolisid kokku alles paar aastat tagasi. Neil on kena väike üürikorter. Suviti-sügiseti toob noormehe pere maalt neile lahkelt aiasaadusi. Tegelikult mitte neile mõlemale, vaid pojakesele. Miniat ei aktsepteeri ta kohe üldse. Seda tõendab asjaolu, et noormehe kaitseteenistuse kestel ei toonud ämm midagi. Ei helistatud ega tuntud ka huvi elujärje kohta. Kohe, kui kaitseväest nädalavahetuseks koju saadi, helistas ämm pojale ja oli nii pugejaslikult lahke.

Meenub veel üks autoseiklus, kui autojuhiks oli sõbranna mees ja et ämm ei saanud  enda pojakese kõrvale istuda, siis jäi ämma silmis sõiduauto piduriklotsi purunemises süüdi just minia.

Noormehe lõpuaktusel ei söandanud ämm peaaegu mitte ühelegi pildile enda kaunist miniat jäädvustada, samas enda teise poja neiu leiab mitmelt.

Muidugi ei puudu nähvamised ja viimane süüdistus oli, et sõbranna teeb enda noormehele tõsist ajupesu ja et ärgu mees tõsiselt seda suhet miniaga võtku. Kestnud see ju "ainult" kaheksa aastat.

Minu sõbranna aga ei kavatse enda ämmal sedasi pähe istuda lasta ja tegelikult abiellusid nad vaikselt selle aasta oktoobris. Noormehe sugulased ei teadnud pulmadest midagi. Ka mainitud soovitus naine maha jätta tuli pärast pulmi. Mõned päevad hiljem sai aga ämm asjast teada ja õnne ametlikule noorpaarile ei soovinud.

Minia korduvad katsed suhteid soojendada on kahjuks ebaõnnestunud ning sõbranna mees on enda enda emaga samuti normaalsest läbisaamisest rääkinud, ent kahjuks on needki vett vedama läinud.