Millises kohas oleme kõige unisemad? 

Kõige unisemad oleme siis, kui vaatame õhtuti telekat. Sättinud ennast mõnusasti pleedi sisse, tuleb uni päris kiiresti ning film või saade, mida me oleme tahtnud vaadata jääb seekord vaatamata. Tavaliselt jääme magama riietes. 

Väga paljud jäävad ka magama pikematel bussireisidel või autosõitutel. Une vältimine on sel kohal võimatu. Kui me oleme juba natuke väsinud, siis enam seda vältida ei saa. Korraks läheb silm kinni, siis veel korra ning siis juba pikemaks ajaks. Väiksemat väsimust tunneme kinosaalis või teatris. 

Argipäeva uni 

Argipäeval on vaja paljudel olla juba varakult tööl või koolis. Vanemate inimeste seas minnakse varakumalt magama, kuid noorte seas mitte. 

Koolilapsed kuni 12. aasta vanuses lähevad magama enamajaolt õhtul kell kümme, kuid see aeg hakkab juba nihkuma hilisema peale. 

Alates 13. eluaastast lähevad lapsed keskmiselt magama peale südaööd ja siis lapsevanemad hommikul imestavad, miks nende laps kooli ei jõua minna. Lapseeas on tähtis magada üheksa tundi, et ennast välja puhata. Kuid enamjaolt magavad lapsed 7-8 tundi ainult.

Nädalavahetuse uni  

Nädalavahetusel ei väärtusta inimesed enda und eriti. Nad arvavad, et mis seal ikka, lähen kell kolm magama, mis siis. Järgmine päev on vaba, saab kauem magdada, aga väsimus tekib ikkagi. 

Palju inimesed arvavad, et und saab ette või tagant järgi magada. Seda ei saa teha. Uni ongi ilu saladus. Mida rohkem me magame, seda puhanud ja ilusamad me välja näeme.