Minujaoks on käsitöö väga ilus ja muljetavaldav, sest see on inimese enda tehtud ja selles on soojust ja armastust. Eriti meeldivad mulle heegeldatud ja kootud esemed. Mulle endale on kudumine meeldinud juba mitu aastat. Alati on midagi mida juurde õppida ja mida katsetada. Usun, et selge pole see vist kellegil, sest midagi on ikka, mida veel ei oska ja mida tuleks veel harjutada ja juurde õppida.

Mulle meeldib välja mõelda erinevaid mustreid näiteks salli kududes. Nii valmib midagi, mida teistel ei ole. See on uus ja ainulaadne, seepärast on see erilisem kui teha mõne joonise järgi salli või kindaid. Nii mõnus on istuda õhtuti tugitoolis ja vaadata filmi ja kududa. Nii on teleri ees istumisest suurepäraselt kasu. Ma mitte ei istu niisama televiisori ees vaid teen midagi mis mind arendab ja millest on tulevikus kasu.

Soovitan kõigil teleri ees istudes haarata lõng ja vardad ning kududa midagi kas endale või oma lastele. Võibolla saab sellest üks su suurimaid hobisid. Minu kõige esimene kootud ese oli ilus punane sall, mis ei olnud just kõige paremini tehtud, aga see oli ka mu üks esimesi käsitöid ning sepärast olin endaga igaljuhul rahul.Alles hiljuti valmis kitarri rihm, mille tegemiseks kulus mitu nädalat. Olen oma tööga igal juhul rahul. Kõige parem on see, et see on mu enda tehtud ja muu ei olegi tähtis. See on palju parem kui poest ostetud, sest see on mu enda kätega tehtud ja selles on soojust ja armastust. See on tehtud südamega. Võite ise proovida midagi kududa ja siis te mõistate isegi, et ise tehtud on ikka hästi tehtud ja seda ei anna ühegi poest ostetud esemega võrrelda.See on sinu tehtud, sinu oma!

Kõik kingitused olen ma ise valmistanud, sest tean, et neid osatakse hinnata ja need on olulise väärtusega ja need meeldivad kõigile. Mis oleks parem, kui sulle sünnipäevaks kingitakse mingi enda tehtud ese, näiteks ilus sall.Võid kindel olla, et selles sallis on hoolivust ja armastust ja sellega ei hakka ka kõige külmemal talvepäeval külm, sest see on tehtud armastusega ja seda salli kandes meenub sul alati see inimene kes sulle selle kinkis ja see teebki selle eseme sinujaoks eriliseks. Poest ostetud salliga sellist tunnet ei teki. Kõige ilusam on kui kallim üllatab mõne enda tehtud asjaga.

Naised võiksid ka meestele kinkida kootud salli või kindad või hoopis südamekese. Ka nendele meeldivad sellised esemed, mis on sinu enda kätega tehtud. Ärge arvake, et näiteks punane sall on naistekas. Ei ole! Mees oskab seda väga eriliselt hinnata, sest see on tehtud tema kallima poolt ja miski ei saaks erilisem olla, kui tema kallima tehtud ilus kootud ese. See on üks võimalus , kuidas näidata armastust oma kallima vastu.

Soovitan kõigile-võtke vardad kätte ja kuduge!