Juhtus see õhtusel ajal, kui perenaine jalutas oma pisikese lemmikuga kooli pargis ja istus pingile, et telefoniga rääkida. Koer istus tema kõrval ja siis ründasid suured koerad seda pisikest. Vedasid ta kõrvalasuvasse jõkke ja siis lihtsalt väntsutati. Suurte koerte omanik oli nõus sõitma kahekümne viie kilomeetri kaugusele loomarsti juurde, aga kohale jõudes koerake suri.

Mõned kuud tagasi oli taoline intsident korrusmaja trepikojas, kus need samad koerad ründasid teist pisikest toakoera. Siis suutis väikese koera peremees oma koera päästa, saades ise kätele haavad. Tookord koerte omanik viis need suured koerad kuhugi ära, et siis tagasi tuua, kui olukord on rahunenud.

Kui oleks pargis olnud väikesed lapsed, kes tihti seal jalgratastega sõidavad? Too suurte koerte proua arvab, et pargis võivad tema koerad vabalt joosta, ilma rihmata, ilma suukorvita. Asi anti seekord politseisse ja lõpuks teavitati ka Heiki Valnerit. See, et selliseid koeri peetakse korrusmaja korteris ja omaniku sõnul on need suured koerad tal päeval puuris, sest tal on ka mõned väikesed koerad lisaks, on minu jaoks täielik loomapiinamine. Kui selline asi ei vääri karistust, siis ma ei oska midagi öelda.