Noormees ise oli muidugi kuraasi täis ka ning lubas kellegi seal suuresõnaliselt "ära tampida". Pärast kindlameelset lubadust lisas vaikselt, et võib-olla emps läheb selle peale närvi. Edasi liikus jutt selles suunas, kes saab erinevaid keelatud tooteid kuskilt kätte. Uljas noormees kiitis valjul häälel, kuidas tema R-kioskist ikka saab. Mida täpsemalt, seda ta siiski ei lisanud.

Meediast on läbi käinud, kuidas Tartus on just Tasku ja Kaubamaja turvateenindajatel ennasttäis noortega lausa rüseluseks läinud. Ega seal pikka pidu pole, kuna kiirelt tulevad appi nii turvapatrull kui ka politsei ekipaaž. Korda rikkunud noorte isikud tuvastatakse ning isiku- või varakahju korral koostatakse trahviprotokoll. See aga ei hoia tagasi ka järgmine kord tüli norimast ning end kaubanduspinnal väga laia lehena tundmast.

Pärnus elades püüdsin alati oma ostud Port Arturi kaubamajas ikka päevavalguses ära teha. Pimeduse saabudes kogunes nii alla fuajeesse kui ka kõikide sissepääsude ümber närviline seltskond. Pudel käis ringi ning hääled paisusid aina kõvemaks ja kurjemaks. Rahvasuus kutsuti Port Arturi parklas seisvaid autodega noori lihaleti külastajateks. Muusika keerati põhja ning jäädi auto eest läbikulgevalt kõnniteelt saaki ootama. Nii mõnigi kaubandusliku välimusega neiu on sealt "lihaleti" parklast omale uue tuttava leidnud.

Eks kaubakeskuste tualetid anna aimu sellest, kui palju jõudu ühe noore inimese kätes ja jalgades peidus on. Näiteks Tasku keskuse neljanda korruse tualetid on justkui sõjast läbi käinud. Lukku ei käi enam ühegi kabiini uks. Lisaks on uksed jalalöökidest nii palju vatti saanud, et isegi kinni ei taha nad enam normaalselt minna. Põhjusena saab välja tuua pika lahtiolekuaja neljandal korrusel - asuvad seal ju Cinamoni kino ja mõnusad söögikohad. Enamik lõhkujaid on siiski ilmselt suvalised väljast sisse astujad, mitte teeninduskohtade külastajad.

Ka tänane kangelane kiirtoidukohas ei hiilanud liigsete rahaliste võimalustega. Rikkamal sõbral käskis ta endale burgeri välja teha ning potentsiaalset kinokülastajat või söögikohas mõnulejat temast Tasku jaoks ei ole.

Varasematel aastatel nägi kaupmees sellistes noortes siiski mingitki kasumit ning nad võisid keskuse toolidel end mugavalt tunda ja seltsielu elada. Nüüd aga on ettevõtja aru saanud, et rahakama kliendi peletab selline kraaklev ja ülbe seltskond siiski minema. Kus on siis linnanoore koht?