Keskerakond nende hulka ei kuulu. Keskerakonda astumine pole tavalisse parteisse astumine. Sest Keskerakond pole tavaline partei, vaid midagi palju hullemat…

Miks nii?

Esiteks on sellel erakonnal võrreldes teiste erakondadega kõige kehvemad lood eetika ja põhimõtetega. Valetamine on seal pigem trend kui erand. Kui nende vassimine avalikuks tuleb, siis selle asemel, et seda tunnistada, eitatakse ja valetatakse kuni viimse hetkeni. Meenutame kasvõi Savisaare lindiskandaali. Tagatipuks lubas ta peale seda skandaali jäädavalt poliitikast lahkuda. Aga kas nii on läinud?

Samuti ei näe me mingeid Keskerakonna poolseid Eesti elu edendavaid ideid ja tegusid. Käib üks lõppematu teiste parteide mustamine, mis sageli on lausa labased ja amoraalsed. Teiste sõimamisele lähebki kogu nende energia. Ja kui midagi suvatsetakse teha, siis käib see suure trummipõrina ja enesereklaami saatel — näete, teeme ka oma tööd! Kuid kas selle töö tegemine, mille eest palka saadakse, on siis mingi erakordne saavutus, et seda mingi suure saavutusena reklaamida? Meenutagem kasvõi talvekartuli ja küttepuude jagamist Savisaare poolt (muidugi mitte tema, vaid ikk meie raha eest!), kus reklaamile kulutati rohkem raha, kui abivajajatele. See on väga tüüpiline sellele nullilähedase ajupotensiaaliga populistlikule erakonnale.

Eks selle viha ja hüsteeria põjus ole juba ilmselge. Nimelt on kätte jõudnud Keskerakonna nimelise ususekti viimased päevad. Ususektis on sageli nii, et Juht kuulutab Tõde, sest vaid tema teab Tõde ja kõik muu maailm on Kurjuse käes. Sageli peab ta selle Kurjuse olemasoluks ülejäänud maailma provotseerima, et jüngrid teda ikka usuksid. Kuid lausa ideaalne on olukord, kus jüngrid on muukeelsed ülejäänud rahvastikus. Seda kergem on Juhil nendega manipuleerida. Kuid ükskord saavad ka sellised jüngrid aru, et kõik ei ole nii, kui Suur Juht neile seletab. Kui Juht muidugi enne Suurele Avantüürile ei lähe. See on ohtlik, sest meeleheitele aetud Juht ei kohku oma võimu säilitamise nimel ühegi alatu võtte ees tagasi. Kui see tal aga ei õnnestu, siis seda kiiremini saavad jüngrid “nägijaks” ja ärkavad nõidusest.

Keskerakond on vene erakond, kel pole eestlaste mandaati!

Keskerakond kasutab alatult kohalikke venelasi alatult enda huvides ära.

Väga ebaeetiline on ajada eraldi eestlastele ja venelastele suunatud poliitikat. Nad on ju kõik ühed inimesed, kes elavad Põhiseaduse järgi eestlaste igaveseks kestmiseks loodud Eesti Vabariigis. Kuidas läheb meie Põhiseaduse põhimise postulaadiga kokku selline eestluse vastu suunatud poliitika, mida ajab Keskerakon?

“No pasaran!“ — mäletame veel kõik seda pool vene- ja hispaaniakeelset fašismivastast Keskerakonna valimisloosungit, mida algselt kasutasid Hispaania internationaalsed kommunistid. Kes esindavad nende arvates Eesti sisestel valimistel fašiste? Kogu Keskerakonna propaganda ei lase selles kahelda — need on eestlased!

Mäletame ka seda, kuidas valimisreklaamidel maalisid keskerakondlased oma põskedele Eesti lipud. Kuid venelastega asustatud Narvas jätsid nad Eesti lipud põskedelt ära. Kas ei soovitud kohalikke “fašistliku” lipuga ärritada?

Aprillimässu ajal oli linnapea kahtlaselt vait ja süüdistas hoopis politseid toorutsemises. Samal ajal olid need tema valijad, kes märatsesid ehk otse öeldes seadust rikkusid. Pole ju mingiks uudiseks seegi, et teatud rahvus on ebaproportsionaalselt suurelt esindatud kriminaalses statistikas. Kui ei teki “oma riigi” tunnet, ei kohkuta ka kriminaalse tegevuse eest tagasi. Sellise suhtumisega kontingendi olemasolu ongi suurimaks takistuseks selles, miks Tallinnast ei saa kunagi Helsinkit.

Kahjuks ei ole me kuulnud Keskerakonna poolt ühtegi kriitikat siinsete muulaste aadressil. Isegi kui see oleks põhjendatud. Ikka on viga eestlastes, kes ei soovivat integreeruda jne. Me ei ole kuulnud Keskerakonna üleskutsetest oma valijatele, et õppida eesti keelt ja teha kodakondsuseksamit. Selle asemel käib madal ja ebaeetiline rahvuste ja ühiskonnakihtide vastandamine.

Eestlastele ja venelastele suunatud erinev poliitika võib teatud aeg edu tuua, kuid pikas perspektiivis ei kanna see välja. Valed peavad järjest suuremaks minema ja varsti ollakse fakti ees, et oma valetatud muinasjuttude kinnituseks peab ise midagi korraldama. Vastasel juhul lõhkeb nende valede “mull” suure pauguga ja väga valusalt neile ja nende valijatele.

Kuid küsigem, miks peaks Eesti Vabariigis ajama vastavalt rahvusele erinevat poliitikat? See lõhnab lausa diskrimineerimise järele! Aga miks Keskerakond peakski sellle pärast muretsema? Tema sihiks ongi venekeelne valijaskond. Kui sealjuures solvatakse eestlasi, siis see neid ei morjenda. Veel…

Viimaste uuringute kohaselt moodustavad Keskerakonna toetajatest venekeelsed 86% ja eestlased vaid 14%!

Huvitav, missuguse valemi järgi saab 14% eestlaste toetusega omada eestlaste mandaati? Kuidas saab Keskerakond muulaste häälte toel viia ellu Põhiseaduse järgset kohustust tagada Eesti Vabariigis eestlaste püsimajäämine? Nad ei saagi seda teha, sest neil pole seda mandaati! Nad püsivad vaid muulaste häältel, kuid selline poliitika on sisuliselt Põhiseaduse vastane.

Oleks aeg kuulutada kehtetuks valimised, kus võidab partei, kelle toetajatest enamuse moodustavad mitteeestlased ja isegi kodakondsuseta isikud!

Kui nüüd soovitakse kodakondsust kergekäeliselt jagama asuda ning jätkatakse venekeelse hariduse, meedia ja kogu ühiskonna ehitamist Eestisse, siis varem või hiljem seisame silmitsi fakti ees, et Põhiseaduse preambula, mis näeb Eesti Vabariigi peaeesmärgis eestlaste olemasolu, tuleb seoses valitseva uue olukorra tõttu ümber kirjutada. TÜ “punaprofessorid” töötavad muidugi palehigis, et kodakondsuse massilist jagamist toetada, sest praegu saavad kodakodsuseta isikud valida üksnes kohaliku omavalitsuse valimistel (näiteks EV pealinnas Tallinnas), kuid mitte Riigikogu valimistel.

Tõsi ju on, et venelased on läbi ajaloo elanud Isakese Tsaari valitsemise all. Kui oled Isakesele kuulekas, siis Isake võib sulle meelehead teha ja laheda ametigi anda. Aga vaata ette, et sa tema meelepaha alla ei lange! Siis nalja ei ole! Sellist poliitikat võime praegugi näha Venemaal. Eriti televisioonis, kus Isake President kuulab rahva muresid ja sõimab halbu ametnikke. Tema ise on hea ja toob vaid häid uudiseid. Halbu uudiseid toovad alemametnikud. Midagi sellist võime näha ka maksumaksja raha eest tehtavas Tallinna TV-s. Huvitav, kellele peale Savisaare, Keskerakonna ja Trubetsky on veel vaja Tallinna televisiooni? Isegi Kapten Tenkeši on nad välja visanud. Eks mida ligemale valimisajale me jõuame, seda suuremt ajupesu see mõttetu telekanal edastama hakkab…

Keskerakonna käitumine sarnaneb maffiaperekonna käitumisega

Järjest enam on avanenud ka Keskerakonna korruptiivne linnajuhtimis stiil. On vihjeid, et ilma altkäemaksuta ei saa Tallinnas ettevõtjad midagi teha, et on isegi parteiliselt kindlaks määratud, kui palju mingi ametnik võib altkäemaksu võtta. Lisaks on linnavalitsus täis umbkeelseid ja kogenematuid lapsametnikke. Pelgalt pilgust neile saab aru, et siin ei ole tegu parima valikuga linna juhtimiseks, vaid lihtsalt kohale pandud kuulekate kohatäitjatega.

Sageli sundparteistakse inimesi. Eriti Tallinnas, kus võid oma ametist ilma jääda, kui õigesse parteisse ai astu. Täielik NLKP stiil, või isegi veel hullem.

Keskerakond on sisuliselt maffia, projekt, mille eesmärk on äralollitatud muulastest massi häälte toel saada võimu ja maksumaksja raha juurde. Justnimelt äralollitatud on siinsed muulased. Keskerakond puhub suureks siinsete muulaste hirmud, muudab hirmu allikateks oma poliitilised vastased, ja söödab need hirmud siinsetele muulastele tagasi. Selline taktika kannab muidugi vilja. Teised parteid ju nii labaselt rahvuspõhist kampaaniat ei tee. See on ka arusaadav, sest teiste parteide toetajatest moodustavad eestlased enamuse ja nende häälte kaotusega ei taheta riskida. Keskerakonnal see mure puudub. Tema panustav muulastele. Ja praeguse valimissüsteemiga saab ka võimule. Esialgu küll kohalikes omavalitustes, kuid kui massiliselt hakatakse kodakondust jagama, siis kaugel pole seegi age, mil nad muulaste häälte toel Toompeale jõuavad…

Äsja sõitis Savisaar taas ootamatult Moskvasse. Eks koostöö Ühtse Venemaaga  vajab ajamist. Tallinnas on Keskerakonnal “puudliks” sotsid, Moskvas on nad selleks vist ise. Mastaabid on sellised. Aga huvitav kuidas ta siis nii ootamatult viisa sai? Või on ta hoopis sünnijärgne Venemaa kodanik Savisaar-Burešin, kellel on alaline viisa?

Ja nagu ikka ei saada läbi valetamise ja vassimiseta. Savisaar ütles, et ei kavatse Moskva linnapea Lužkoviga kohtuda. Linnavalitsus teatas aga, et kohtutakse justnimelt sealse linnapeaga. Kas sellise kibekiire kohtumise põhjus on tõesti olmeprügi ja muid linnavalitsemise küsimusi, või räägitakse koeratõugudest — seda otsustagu igaüks ise…

Keskerakonna ja Savisaare toetus on mühinal langema hakanud. Seevastu Reformierakonna ja Ansipi toetus on suurenenud. Ehk siit tulebki otsida Savisaare paanilise Moskvasse pagemise peapõhjust. Kas ta just FSB abi läks paluma roformarite vastu, kuid…  kes teab?

Tekib küsimus, kas Savisaar on kunagi üldse olnud eesti rahva poolel? Kas ta ei mäleta, keda ja kelle vastu ta Toompeal 1990. aastal appi kutsus? Eestlased päästsid tol korral ta Interrinde šovinistidest venelaste käest. Aga täna flirdib Savisaar avalikult sarnaste tegelastega ja sellised on ka ta valijad. Käivad jutud, et Rahvarinne oli NLKP ja KGB moodus perestroika ajal pead tõstva rahvusluse kontrolli all hoidmiseks ja suunamiseks. Hilisem poliitika näitab, et selline teooria ei pruugigi niiväga vale olla…

Nii korrupteerunud erakond vajaks ehk oma isiklikku vanglat. Meil ongi ju Keskvangla. Ehk tulekski see reserveerida keskparteile?

Partei annab ameti, kuid kas ka mõistuse?

Mis on saanud nendest tuntud nägudest, kes on Keskerakonda astunud? Mõni on saanud sooja koha, mõne firma saab tellimusi, teise filme näidatakse Tallinna TV-s, kolmanda skulptuurid kerkivad linna, keegi püstitab vorstiputkasid jne. Kahjuks on mõnele liitunud “tuntud näole” sülle langenud liialt ülejõu käiv amet, nagu juhtus koomik Normanniga. Aga noh tema amet oli kahjuks selline, mille tõttu pidi ta meediaga kokku puutuma. See saigi talle saatuslikuks. Parem on kusagil avalikkuse tähelepamust eemal maksumaksja raha eest tiksuda. Tuntud nägu ja kuulekus tasuvad end õiges kohas ikka ära…

Kõigi nende näidete valguses tekib paratamatult iga uue Keskerakonnaga liituja puhul õigustatud küsimus: mida temale nüüd lubati? Mis on liitumise motiivid? Kõik need jutud kodanike õigusest valida omale maailmavaade ja partei jne. , ei veena enam kedagi. Vähemalt mitte Keskerakonna puhul.

On ju teada, et Keskerakond armastab liitujaile meelehead lubada. Ilmekalt on sellest rääkinud Uno Loop, kes nägi lõpuks selle erakonna poliitika läbi. Aga Toman andis Tallinna abiga välja CD. Oper avas Jalgpallikooli. Trubetsky filmid pääsesid Tallinna TV-sse. Siska alustas kuuleka vihmavarjuhoidjana, kuid nüüd juhatab juba Lindakivi kultuurikeskust. Vilja Savisaare maja lammutati, kuid rohe-kollase MuPo teate järgi mitte. Keskharidusega Jana Toom langetab otsuseid haridusvallas. Tallinn on täis pätt-taksojuhte, kahtlasi maaklereid ja “firmasid”, mis tegelevad vaid ühega — lihtkodanikult raha väljapetmisega. Mida kõike keskerakondlikus Tallinnas ei näe?

Eetikast, moraalist ja põhimõtetest on sellise erakonna juures raske rääkida. Muidugi ka teised erakonnad teevad sigadusi, kuid sellist rahvastevahelise vaenu õhutamist ja inimeste äraostmist ja kuulekuse järgi ametisse määramist me mujal ei näe — see on fakt, mida mõistab iga aus ja selgemõistuslik kodanik.

Võiks ju veidigi varjata oma ülbust. Aga ei, neil on ju kindel valijaskond olemas. Vähemalt seni on olemas olnud. Aga toetus Keskerakonnale aina väheneb. Peagi, kui eestlastest juhtkond kaob ja asemele tulevad venelased, muutub Keskerakond keskpäraseks vene parteiks. Mingi ühtse ja tugeva partei moodustamisega Eestis venelased enam kunagi hakkama ei saa. Selleks pole ka lihtsalt vajadust. Kui kaob Keskerakonna ebaeetiline venelastega manipuleerimine ja hirmutamine, leiavad nad ilusti omale olemasolevatest parteidest sobivamad. Õpivad keele selgeks ja elavad nagu iga tavaline inimene Eestis. Ebanormaalne rahvuspõhine parteistumine lihtsalt kaob. Äärmušovinistid muidugi jäävad, kuid need on marginaalsed tegelased.

Teised parteid teevad vigu, Kuid Keskerakond on ise üks suur viga!

Lõpetuseks tsitaat 8. septembri “Kesknädalast”, kus Keskerakonna Läänemaa piirkonna esimees lõpetab oma võitlusvaimust pakatava artkli “Pihli skalp” järgmise lausega: “Kes hävitab Reformierakonna, see päästab Eesti! Kel on julgust võtta see au?”.

Vastupidi, kes hävitab rahvastevahelist vaenu õhutava korruptiivse Keskerakonna, see päästab eestlaste Eestimaa, kus rahvad elavad rahus ja solidaarsuses. Ja see au kuulub lihtsatele, talupoja mõistusega eestlastele ja neile muulastele, kes ei allu Keskerakonna manipulatsioonidele.

Ja siis keskerakondlased hädaldavad, et meedia kiusab neid. Ei kulla mehed, teile vastatakse teie oma relvadega. Ärge siis kiunuge. Kas taskuvarastele teeb ka meedia liiga, kui nende tegevusi kajastab ja alatu käitumise paljastab? Või on siiski tegijad ise süüdi? Kui nägu ei meeldi, siis ei maksaks peeglit süüdistada… Teie omad vitsad peksavad Teid!

PS! Teades keskerakondlaste mõtteviisi, mis näeb kogu maailma oma rikutuse astmelt, ütlen neile rahustuseks: ma ei ole parteilane, ei “isamaalitsik” , “oravapede“ ega ka keegi muu. Ma olen vaba väljendama oma arvamust erinevatest parteidest. Valisin märklauaks lihtsalt kõige ebaeetilisema ja vastuvõetamatuma. Selle eest, austatud Keskerakond, tänage iseennast ja oma käitumist! Mõned vead võiks teile ju andestada, aga nüüdseks on selgeks saanud, et kogu teie partei on üks suur viga!

Aga valimistel valin ma siiski eesti parteide poolt, sest olen eestlane (ehk fašist Keskerakonna meelest?), austan Põhiseadust ja esivanemate verega vabaks võideldud kodupinda! Vaba Eesti nimel ma tegutsen kõigi võimalike vahenditega, mis mul on. Üheks selliseks on valimisõigus. Tehkem seda ka kõik teised!