Võtsin ühendust kahe kohaliku kooliga. Üks ütles kohe, et neil just algas kursus ja praegu ei ole võimalik. Teine kool vastas, et ma tuleks aga kohale, iga aeg sobib.

Läksingi loengule, kus selgus, et teemaks on hoopis autoehitus. Mõtlesin, et kas tõesti on see autokooli esimene teema ja et äkki on ikka midagi valesti. Lõpuks, kui neljandat korda loengule jõudsin, öeldi, et nüüd hakkame algusest.

Siis lisandus plaani, et on vaja õppida uut liiklusseadust ka ja see otsustati lükata edasi viimasele hetkele. Ja hea oli, et lükati, sest riik otsustas teha sama mis autokool - lükata seaduse vastuvõtmine edasi.

Paar nädalat hiljem istusin esimest korda autorooli. Ma polnud tegelikult autoga kunagi sõitnud, ainult kümme aastat tagasi väikese poisina isa süles. Sõit läks enam-vähem. Loomulikult sain platsil sõita vaid kolm korda, siis tuli torm Moonika ja platsil laiutasid hanged. Seejärel tuligi liiklusesse minek. Arvasin, et ma pole küll päris valmis, aga mis siis ikka.

Sõiduõpetaja nägi välja täpselt selline, kes sööb väikeseid tüdrukuid lõunaks, kuid suheldes selgus, et pole hullu midagi, täitsa sõbralik tüüp. Toetas ka siis, kui auto välja suri või vale käik sisse läks. Olin teist korda maanteel, kui suutsin auto hange sõita. Lihtsalt tegin liiga järsu pöörde, auto tagumik läks purjetama ja jõudsin ikka 3-4 korda külje ette tõmmata, enne kui hanges lõpetasin. Auto jäi terveks, reisijad ka, sõiduõpetaja nõksutas meid kuidagi hangest välja, polnud isegi lükata vaja.

Õpetajad kinnitavad, et olen veel kergelt pääsenud, sest elan väikelinnas, kus paljud saavad sõidueksamist esimese korraga läbi. Tallinnas olevat aga ka kolmanda katsega läbi saamine hea tulemus. Mõistvad õpetajad, hea õppeauto, rahulik liiklus, väike kartus sees, kui sõitma lähed, aga pole hullu midagi - vähemalt ei ela ma Tallinnas.

Samas on nii netis kui ka loengul kuuldud hirmsaid lugusid, kuidas autokoolid hindu alla lasevad ja siis kõik läbi kukutavad, et autokooli sõidueksameid peaks viis korda tegema - raha ju jookseb. Mõni on lausa mures, et mis saab? Kas ainus võimalus on raha maha kanda ja teise autokooli minna?

On lugusid ka vanematest härradest, kes noorte neidude säärt sõidu ajal silitavad ja neiud ei oskagi midagi ette võtta - sellist asja tõendada on suhteliselt võimatu.

Olin vahepeal kolm nädalat haige ja ei saanud mingit teooriat ega praktikat. Kui tagasi tulin loengule, selgus, et teooria algas otsast peale, sest vahepeal oli palju uusi õpilasi juurde tulnud. Istungi nüüd siis teooriatundides ja kuulan uuesti paar kuud tagasi kuuldud juttu - igav on.

Kuidas on teil kogemused autokooliga? Ehk saab keegi ka kommentaariumist abi.