"Koeraomanikud! Lõpetage kaaskodanike terroriseerimine! Pange oma haukujad tuppa või sulgege nende suu muul moel. Kui te ei suuda oma koeri vaigistada, siis andke nad varjupaika. Koeraomanik vastutab oma koera eest. Naabrirahu".

naabrirahu

Rahva Häälde pildid saatnud Delfi lugeja tunnistas, et on ka ise korduvalt ehmunud ja lausa hirmust õhku hüpanud, kui plangu taga hakkab kellegi ketikoer või lahtiselt jooksev peni ootamatult haukuma.

"Kui loomakaitsjad teeks ringkäigu Nõmme vahel, siis nad näeksid, kuidas mõned majaomanikud on oma "neljajalgse sõbra" keti otsa aheldanud ning kuidas õnnetu koer päevad läbi lõugab," sõnas Delfi lugeja. "Või mis mõte on võtta koera, kes peab kogu oma elu elama mõnekümne ruuutmeetri suuruses aias, kus ta igavuse peletamiseks möödujate peale lõugab? See, et koeral ketti kaelas pole, ei näita veel, et loomaomanik oma koera armastab."

Sama lugeja kinnitas, et Nõmmel elab kümneid, kui mitte sadu koeri, kes pole iial aiast kaugemale saanud, sest nendega ei käida iialgi jalutamas. "Mõni ime siis, et neil koertel oma omanike süül pole targemat teha kui tigedalt lõuata. Ma ei tea, kas need koerad tuleks just varjupaika saata, aga nende omanikega tuleks küll midagi ette võtta. Tallinnas pidi ju tegutsema loomapolitsei? See võikski asja käsile võtta."