Nimelt pöördus natukene purjus, kuid viisakalt riides olev meesterahvas minu poole palvega, annaksin talle ühe euro, kuna ta on kodutu. Kuna noormehe vintis ning pealesuruv hoiak tekitas minus vastumeelt, siis vastasin talle, et mul pole raha anda.

Selle peale noormees ilmselgelt ärritus ning küsis, et kas mul ka sente anda pole. Vastasin samuti eitavalt, kuna minu silmis ei olnud tegemist kodutuga, vaid lihtsalt seda staatust ära kasutava petisega, kes otsis lihtsalt endale ohvreid. 

Minu kahtlused said kinnitust, kui "kodutu" noormees läks aga järgmise poekülastaja juurde täpselt sama küsimusega. Veidi kohkunud, kuid lahke olemisega härra otsustaski noormeest aidata ning andis talle soovitud summa. Sellepeale läks aga "kodutu" noormees hoopis alkoholileti juurde ning võttis ühe pudeli heledat õlut. Noormehele euro andnud härra oli pehmelt öeldes kohkunud ning küsis, et kas noormees hoopis midagi süüa ei soovi osta. Sellest küsimusest enam noormees aga välja ei teinud ning tõttas segamatult kassade poole. Iseenesest õpetlik juhtum, kuna kodutute sildi all liigub ka ringi petiseid, kes inimeste kaastunnet ära kasutades soovivad nendelt lihtsalt alkoholi ostmiseks raha saada.

Enamikel inimestest pole midagi selle vastu, et kodutuid või puuduses kannatavaid inimesi aidata. Kuid tahes-tahtmata liiguvad ringi ka petised, kes inimeste kaastunnet ning soovi aidata kurjasti ära kasutavad. Sellised tegelased ei meenuta oma olekult kodutuid ning on üldjuhul pealekäivad ja agressiivsed. Samuti  üritavad nad muutuda võõraste inimestega liialt isiklikuks. Ning need inimesed on väljas vaid alkoholi tarbimise peale ega sageli kavatse seda isegi varjata. Seega, olgem tähelepanelikud!