Menetluse käigus selgitati välja, et kõnealusele aadressile sai kiirabi väljakutse kell 02.16. Lähim vaba kiirabibrigaad asus sellel ajahetkel Koplis. Sündmuskohale jõudis see kell 02.25. Esialgu kiirabi neile antud aadressilt abivajajat ei leidnud. Kell 02.31 ühendati kiirabi kutsuja kiirabiauto telefonile, täpsustati abivajaja asukoht ja kell 02.37 leidis kiirabi neid oodanud alkoholijoobe tunnustega seltskonna üles.

Inimesed sündmuskohal olid ärritunud, neid kogunes juurde ja nad väljendusid verbaalselt ja füüsiliselt agressiivselt. Läbi raskuste said kiirabitöötajad siiski patsiendi põhilised elulised näitajad kontrollitud ja patsient soojalt riietatud.

Ajapikku muutus olukord sündmuskohal ohtlikult pinevaks ja kiirabi palus kell 02.42 saata neile appi politsei. Patsient lahkus sündmuskohalt taksoga kell 03.11.

Esialgse analüüsi tulemusel võib öelda, et kõrgendatud meeleolus öise seltskonna tuju rikkus ja kiirabi vastase agressiooni kutsus esile kiirabi pikk saabumisaeg – peomeeleolus võib tunduda ka kümme minutit liiga pikk aeg ootamiseks. Halbade asjaolude kumuleerumine tekitas omalaadse massipsühhoosi ja kiirabi saabudes oli olukord patsiendi adekvaatseks abistamiseks ebasoodus.

Tallinna Kiirabil on üsna suur kogemus alkoholijoobes inimestega ümber käimisel. Näiteks äsja lõppenud ja kiirabi jaoks väga rahulikul nädalavahetusel olid Tallinna Kiirabi 710-st patsiendist 88 alko- ja narkojoobes. Nende hulgas nii 13-aastaseid lapsi kui soliidses eas seeniore.

Mitte kõik meie joobes patsiendid ei vaja haiglaravi. Nii viis kiirabi möödunud nädalavahetusel 4 purjutajat koju, 21 ei mäletanud oma elukohta või olid agressiivsed – nemad anti üle politseile, kes viis nad kainestusmajja kainenema, ning 32 inimest olid saanud lisaks erinevaid traumasid või oli mürgistus sedavõrd raske, et nad vajasid haiglaravi.

Siiski on alati võimalus, et alkoholi või muu meelemürgi foonil tekivad konfliktid, mis arenevad kiiresti, ja kui kiirabi saabudes on olukord keeruline, siis kiirabi taandub, et konflikti mitte süvendada, ja ootab politsei abi, et taastada normaalne töökeskkond patsiendi raviks.

Ka antud konflikti analüüsime põhjalikult ja leiame sealt õpetlikku, et püüda tulevikus toimetada sellistes situatsioonides parimal võimalikul moel. Pärast konfliktset väljakutset peab ju kiirabi üsna varsti sõitma järgmisele väljakutsele.