Mul oli tingimata vaja sõita pealinna järgmisel päeval toimuvale eksamile. Enne pileti ostmist hakkasin vaatama, kus bussis on konditsioneer, aga pidin pettuma - konditsioneerid lihtsalt ei tööta.

Pidin umbse bussiga leppima. Üks bussijuht ütles, et vahel on bussis +37°C ning tal tuleb sõita päevas vahel isegi kaks korda edasi-tagasi. Küsisin, kuidas ta kuumaga bussis juhtida suudab. Bussijuht vastas, et pole veel ära surnud ja läheb kolmas suvi.

Nii umbne, et sure või ära
Bussijuhid soovitasid mul kliendina teema ülesse võtta. Ega vist bussijuhid ise ei tohi konditsioneeri rikke pärast kära tõsta. Muidu lastakse veel lahti, aga uut tööd pole kusagilt võtta.

Tulin kella 18-se bussiga Pärnust ning konditsioneer pisut töötas, kuid temperatuur oli bussis ikka +29°C. Päike paistis õhukesest kardinast läbi ja soendas veelgi.

Bussis võiksid kardinad olla paksemast riidest, et nad oma funktsiooni paremini täidaksid. Üks mees tagantpoolt käis bussijuhile kaks korda kurtmas, et inimesed surevad ära bussis, nii umbne on.

Hoidsin külma veega pudelit enda vastas ja jõin pidevalt, et kuumust taluda. Kui Pääskülas väljusin, olin täiesti higine ning riided higist niisked. Bussijuht ütles, et konditsioneeri parandamine võtab palju raha ega tasu vist firmale ära.

Suvel tavaline probleem
Küsisin Pärnu bussijaamas klienditeenindajalt, et millises bussis on konditsioneer, kuid ta ütles, et sellist infot tal ei ole.

Mul on ettepanek, et bussifirmad võiks kaugsõidubusside reklaamides välja tuua, kus bussis on konditsioneer ja töötab normaalselt. See oleks oluline näitaja suvisele kliendile, kes soovib inimväärset temperatuuri bussis.

Kui väljas on üle +27°C ja buss umbne, siis võib inimestel pikal sõidul paha hakata. Üks reisija oligi umbses bussis näost täitsa kahvatu.

Mõni aasta tagasi Haapsalust tulles oli kaugsõidubuss ka täiesti ilma konditsioneerita ja veel kahekordne. Paistab, et see on suvel täiesti tavaline probleem, mis kordub aastast aastasse.

Lugejad, avaldage arvamust, mida te arvate konditsioneerita kaugsõidubussidest kuumal suvekuul?