Üllatuseks võib avastada, et kõige populaarsemad arvutikaitse tarkvara tooted polegi nii head, kui loota võis. Tasuta pakutavad programmid on uhkesti esirinnas tasulistega vaheldumisi. Muidugi mitte kõik vabavara tooted pole sama efektiivsed.  

Vaadates arvutipoodide valikut, mis puudutab kaasa pakutavat tarkvara, siis võib tekkida mulje, et tahetakse tehnikutele sihilikult rohkem tööd tekitada. Nimelt pannakse arvutiga kaasa Avg viirusetõrje, mida loetakse keskmisest tunduvalt madalamaks. Avg on peaaegu samal tasemel kui F-Secure. Erinevus seisneb selles, et viimane toode neelab arvuti kiirust põhimõttelliselt sama palju, kui terve vana hea Windows Xp operatsioonisüsteem. F-Secure on ärjekordne ebaõnnestunud programm, mida kliendile arvuti ostuga kaasa pakutakse.    

Tasuliste programmide kaitse on mõningatel juhtudel täiuslikum, asendades olemas oleva tulemüüri uuega ja pakkudes e-posti kaitset. Headest vabavara programmidest omab kõige enam kaitsefunktsioone Avast. Kõige kõrgema viiruste avastamise protsendiga vabavara hulgas on Avira antiviirus, mis juhib enamusi kommertlikke tooteid asudes teisel kohal edetabelis. Kahjuks näitab Avira peale igat viiruste andmebaasi uuendust väikest reklaamikastikest, mille ilmumist on vastavate oskuste juures võimalik täielikult tõkestada. Esimesel positsioonil on suhteliselt tundmatu G-Data, millel vähese info tõttu pikemalt ei peatu. Tervet pingerida saab vaadata siit.

Huvitav fakt Nod 32 nimelise tõrje kohta oleks see, et programm avastab kõige paremini tundmatuid viirusi. Samas, mida kõrgem on programmil tuntud viiruste avastamise protsent, seda väiksem kaitse on tundmatu viiruse vastu.

Võttes arvesse tundmatute ja tavaviiruste avastamist, jääb kõige kindlama tõrje positsioonile McAffee toode. Arvuti kiirust, tasuta kasutamist ja küllaltki kõrget efektiivsust otsides jääb sõelale Avira.  

Enne uue viirusetõrje paigaldamist, peab kindlasti eemaldama arvutist eelmise, vältimaks tõsiseid häireid arvuti töös. Nuhkvara kaitseks kasutatavaid programme võib arvutis olla rohkem kui üks. Samas on võimalik toetuda ka ainult viirusetõrje poolt pakutava nuhkvara kaitsega, seda siis arvuti kiirema töötamise huvides.