Üks tänapäeva tuntuim Eestist pärit selgeltnägija on vististi Ilona Kaldre, kes on Balti riikide saate "Selgeltnägijate tuleproov" võitja ja osalenud saates "Juurdlust toimetavad selgeltnägijad". Kas keegi on näiteks Narvas tapetud Varvara tapja leidmiseks pöördunud selgeltnägijate poole?

Kui vaadata saateid selgeltnägijatest, siis jääb küll mulje, et parimad selgeltnägijad ammutavad üleloomulikul moel infot üsna kergesti, leiavad mõrvapaiga, kirjeldavad mõrvareid ja nende motiive jne. Kõik see tundub veidi liiga ilus, et olla tõsi. Kui asjad nii käikski, siis poleks politseile vaja ju muud, kui et neil oleks üks hea selgeltnägija, kes siis aitaks kõik probleemsed kuriteod lahendada. Aga miks me midagi sellist ei näe?

Ma kahtluistan üha rohkem, et sellised saated nagu "Selgeltnägijate tuleproov" ja "Juurdlust viivad läbi selgeltnägijad" on osaliselt lavastatud. Need saated on ju tegijatele suured sissetuleku allikad, ja ega osalejadki tühjade kätega sealt ei lahku.

Kui aga selgeltnägemine tõesti nii lihtne on, siis miks on endiselt maailmas saadaval mitmed rahalised autasud neile, kes suudavad tõestada üleloomulikkuse või paranormaalsuse eksisteerimist. Näiteks Euroopa skeptikud annavad miljon eurot sellele, kes suudab tõestada üleloomulikkuse tõestajale: "Meie, Belgia ja Euroopa skeptikud, oleme valmis uurima igat tõsist väidet kummaliste või paranormaalsete fenomenide kohta, me oleme valmis tegema katseid koostöös inimestega, kes arvavad, et neil on sedalaadi võimeid. Inimesele, kes suudab korda saata tegusid, mis on paranormaalsed või meie teaduslike teadmiste kohaselt võimatud, makstakse Belgia SKEPP vzw (MTÜ) poolt 1 000 000 (üks miljon) eurot."