Kui luuakse uus partei, siis peaksid tuntud aferistid kõrvale jääma.
Miks peab poliitika ainult ühtede ja samade poliitikute juhtimisel toimuma?

Julgen arvata, et enamus poliitikutest on juba ammu rahva silmis usalduse kaotanud ning ühtegi praegust poliitikut ei soovita enam võimul näha. Ka neid mitte, kes on mingite erimeelsuste tõttu parteist välja heidetud.

Sama kehtib ka Kristina Ojulandi kohta. Tema on nüüdseks küll endine reformierakondlane, ent tunneb neid petuskeeme ja sulitegemist küll.

Kui nüüd detsembris luuakse uus partei nimega Rahvaalgatuspartei ja soovitakse selle juhi kohal näha Kristina Ojulandi, siis tähendab see ainult seda, et midagi uut see uus partei endast kujutama ei hakka. Kristina Ojuland saaks hakata tegema täpselt seda, mida ta on eelnevalt reformierakondlasena olles õppinud. Tõsi, nüüd oleks ta nii mõnegi asja kordasaatmisel targem, sest vigadest saab õppida.

Rahvaalgatuspartei peaks oma nime poolest tähendama rahva algatust ning tegutsema rahva huvisid silmas pidades. Selleks et rahva huvides tegutseda, tuleks neil oma juhiks valida poliitilises mõttes puhas inimene, kes pole saanud seda koolitust, mis on praegustel riigikogulastel ja valitsusel tervikuna.

Uue partei juhiks staažika poliitiku panemine tähendaks sisult seda, et teeme uue ajalehe või ajakirja, aga peatoimetajaks valime endise peatoimetaja kes on oma juhitud eelmise väljaande põhja lasknud.

Rahvaalgatuspartei juht peaks tulema rahva hulgast ja oleks hea mainega.