Arvan, et maakoolide sulgemine väheste õpilaste arvu tõttu on vale. Maakoolides on paratamatult parem õppida, kuna iga õpetaja saab õpilasele läheneda individuaalselt. Maakoolides on õhkkond kohati sõbralikum ja kodusem. Leian, et mõeldamatu on see, kui 7-aastased koolijütsid hakkavad igal hommikul kodust 30 kilomeetri kaugusel asuvasse kooli minema. Juba bussisõit kaugel asuvasse kooli on pikk ja väsitav ning lisaks ootab õpilasi veel ees raske koolipäev.

Teiselt poolt on heade õpetajate üha suurenev puudus murettekitav. Õpilasi ei pane kuulama õpetajad, keda ei huvita pakutav aine ning kes räägivad vaid puhtteoreetilist juttu. On selge, et iga õpilane ning lapsevanem, tahab endale või oma lapsele parimat haridust, mis on võimalik saada. Lisaks väike palk õpetaja ametikohal ei ole motiveeriv, et seda elukutset valida või linnast mõnda väiksesse maakooli õpetajaks minna.

Peab leidma kompromissi, et niigi vaikselt hääbuvad vallad ja külad ei  kaotaks oma keskust – kooli. Minu arvates oleks lahenduseks õpetajate palga suurendamine poliitikute palga arvelt ja maakoolide mittesulgemine.