Midagi nii rumalat nagu Naistekas ilmunud lugejakirja pealkirjaga, et kui köhid ja tatistad, siis ära rahva sekka roni, pole juba tükk aega lugenud. Kas lugeja arvates tuleks nohused ja haiged inimesed ühiskonnast isoleerida ja luku taha panna?

Praeguses kapitalistlikus ühiskonnas on ka haiged inimesed sunnitud tööl käima, et mitte töökohta kaotada. Kui töötaja on töölt ära haiguslehel, siis hakatakse otsima talle asendustöötajat ning võimalusel lastakse haige inimene töölt lahti, et talle mitte haigusraha maksta. Tean mitmeid inimesi, kes käivad tööl suisa kõrge palavikuga, et mitte töökohta kaotada. Mis on väike nohu ja köha kõrge palaviku kõrval?

Vanal ajal võis töötaja rahulikult ennast mitu nädalat kodus ravida ning keegi teda ei vallandanud ega koondanud. Nüüd on asjalood juba ammu teised. Inimesest on tehtud robot, kes peab töötama nagu ori, olema rahul palehigis tehtava töö eest saadavate sandisentidega ja haige olla ka ei tohi.

Ilmselt ei tunne lugejakirja autor meie tõelist elu, kui ta taolist rumalust kirjutab?

Hea lugeja, anna teada, kas ka sina oled pidanud haigena tööl käima, et oma töökohta säilitada? Saada oma lugu aadressile rahvahaal@delfi.ee või võta sõna kommentaariumis!