Kui soliidsed taksod on tuntud firmad, mille värvid ja logod on juba igale tallinlasele ja Tallinnat tihti külastavale välismaalasele selged, siis logu-taksodel puudub tihti firmanimi ning platool seisavad lihtsalt malelaua ruudud.

No siililegi ju selge, et tegu on piraattaksodega, mille eesmärgiks on enda tagaistmele meelitada mõni purjus soomlane, teda siis mööda Tallinna ringi sõidutada ja siis küsida sõidu eest selline hind, et see ületab autologu väärtuse mitmekordselt.

Kuid asi on pisut keerulisem. Nimelt, kuidas me teame, et sellises autos sõitmine tehniliselt ohutu on? Pole ju teada, kas autol üldsegi ülevaatus tehtud on, kas see on varustatud vahtkustuti või autoapteegiga. Seal võib küll olla taksojuhi kaart, kuid sõiduki tehnilisest seisust pole kliendil mingit ülevaadet.

Politsei küll kontrollib autosid ja nende turvavarustust, kuid tegu on ju liikluses eelkõige pistelise kontrolliga ning kõik sõelale ei jää. Seetõttu võiks ju taksos olla kliendile mingi pitseriga kinnitatud dokument takso korrasolekust. Samas võiks ju ka kõikidel taksodel olla klientide jaoks kinnitus oma tehnilisest korrasolekust.