Võtame näiteks selle kõige populaarsema paraadi. Juba järgmine homoparaad Baltic Pride 2011 toimub sel aastal Euroopa kultuuripealinnas Tallinnas 6.-12. juunil. Miskipärast pole kuskil netis infot heteroparaadist ega selle toimumise kuupäevast ja kohast.

Kunagi sõpradega linnas aega veetes tahtsime kord edasi minna ööklubisse Angel, sest keegi polnud varem klubi külastanud ja kuulujutud käisid, et tegemist on üle linna ühe parima öölokaaliga. Jäime aga pika ninaga, sest pundis polnud tol hetkel kedagi, kes omasooslist ihaldaks või kellel oleks taoline sõber. Millal on mõne muu avaliku ööklubi uksel öeldud, et kui sa gei oled, siis sisse ei saa, sest meil käivad ainult heterod?

Nüüd siis on homod hädas kommentaaridega, mis neid solvavad. Tule taevas appi! võtke lahti ükskõik milline avalik foorum, mis kubiseb teemadest, kus kirutakse ka heteromehi maapõhja. Sisuliselt nende järgi ei kõlba eesti mees, olgu ta hetero või gei, üldse mitte kuskile. Eriti veel eesti naistele. Muidugi on ka erandeid. Millal need mehed ennast punti võtavad ja otsustavad avalikus meedias lamenti lööma hakata, et neid millekski ei peeta? Muidugi oleks see vaid algus. Teema tuleks tõsta ikka kohe nii kõrgele, et kõik meestes pettunud naised tuleks kohtusse anda.

Miks siis ikkagi geidele liiga tehakse? Mis vahe on gei mehel ja hetero mehel, kellel kodus on armastav naine? Peale selle muidugi, et gei mehel on kodus armastav mees?

Aga kõrvaltvaadates jääb mulje, et geid justkui ise peaks ennast kuidagi ebanormaalseks või ühsikonda mitte sobivaks. Üsna loogiline, eks neilgi on isa, kellega meestejuttu ajades on kindlasti naistest üht koma teist räägitud, peamiselt ikka isa poolt. Ja kuidas sa siis lähed ja ütled oma "vanakooli" isale, et sa ei toogi ühel päeval pruuti koju vaid hoopis peika?

Meie, inimesed, kes me elame ühel maakeral ja peame siin omavahel hakkama saama, me võiksime mõelda, et inimene on eelkõige siiski inimene ja see, mis ta oma magamistoas teeb, ei puutu teiste asjadesse. Tähtis on, millised on meie sisemised väärtused ja milliseid me oma lastele edasi anname.

Seda võiks arvesse võtta nii geid, kui hetero mehed. Milleks neid paraade ja tsirkust vaja on, kui sellele järgneb igaastane nutt ja hala, et meile tehakse liiga. Kõlab nagu teismelise mäss maailma vastu.

Minu ettepanek: teeme ühise paraadi kultuuripealinnas Tallinnas ja kuulutame, et eelkõige oleme me inimesed! Ka gei on eelkõige siiski vaid inimene, mis sest, et ta kunagi oma vanematele pruudi asemel hoopis poissõpra tutvustab.