Igas riigis on oma keel ning teiste rahvuste esindajad peavad selle keele ära õppima, kui nad tahavad selles riigis elada. Näiteks eestlane peab Soomes või Rootsis elades sealse keele ära õppima ning sama peaks kehtima ka Eestis, et muulased peavad meie keelt oskama vähemalt nii palju, et nad saavad omi asju ajada.

Mis puutub vene noorte ülikooli sisseastumiseksamite tegemisse, siis põhimõtteliselt peaksid Eesti Vabariigis elavad vene ja muude rahvuste noored oskama ikka piisavalt eesti keelt, et eksamid ära teha.

Muidugi võib ju muulastele heast südamest ka vastu tulla ning lubada neil erandkorras eksam ära teha nende emakeeles.

Kui eestlane soovib elada Soomes, Rootsis või mõnes teises välisriigis, siis ta on kohustatud sealse keele ära õppima. Vastasel korral ta ei saaks seal hakkama. Välismaal ei hakata muulast tema emakeeles teenindama.

Iga muulane, kes tahab elada Eesti Vabariigis, peaks oskama ka meie keelt. Vastasel juhul ta ei austa meid ja miks peaksime meie siis muulast austama?

Kui välisturist saabub meie riiki, siis üritame temaga kui külalisega suhelda talle arusaadavas keeles, sest turistilt me ei saa nõuda eesti keele oskust. Külalised tulevad ja lähevad, aga siin elavad inimesed peaksid austama meie keelt ja kultuuri. Nii on see igas riigis ja Eesti Vabariik pole erand.