Esimese Eesti Vabariigi ajal olla ikka oma põllumajandust toetatud ning mitte hävitada püütud. Tänapäeval on asjalood vastupidised ning koogutatakse ainult välismaiste kapitalistide ees. Meie vabariigi valitsust ei huvita oma põllumajanduse edendamine juba ammu.

Elame küll juba paarkümmend aastat taasiseseisvunud Eesti Vabariigis, kuid mida head see meile andnud on? Tõeline Eesti Vabariigi valitsus peaks ikka seisma hea selle eest, et meie oma põllumajanduslik tootmine oleks tõusuteel ja heal järjel. Kuidas on lood tegelikult, kallid kaasmaalised? Välismaine kaup on laiutamas meie kaupluse lettidel ning selle hind on tunduvalt odavam kui meie oma toodetud kaubal. Kui meie rahakott on ikka õhukese sisuga ehk raha napib oma kauba ostmiseks, siis peame tahes või tahtmata tegema valiku välismaise kauba kasuks ning siis me oma põhimõtetega arvestada ei saa.

Kunagi olid enamus maainimesed talupidajaid, lehmapidajad ehk piimatootjad, aga tänapäeval ei sõida piimaauto juba ammu enam maakülla, sest maainimesed, kes ei ole suutelised euronõuete kohaselt piima tootma, on olnud sunnitud lehmapidamisest loobuma. Vaid suured ja jõukamad talupidajad (kes kunagi reformikomisjoni liikmeks olles said paremad palad omale osakute eest vedada) on heal järjel ning neil on võimalus vastavalt euronõuetele toota ka piima jätkuvalt.

Mida teeb kapitalism? Kapitalism hävitab väiketootja ära ning loob samas head tingimused suurtootjale. Suurtootja ehk edukas ettevõtja muutub samas ahneks ja tahab kasutada odavat tööjõudu oma edukuse tõhustamiseks ära. Orjapidajaid nimetati vanasti kulakuteks.

Midagi paremuse puhul Eesti Vabariigis ei muutu paraku, sest Eesti riigi saladus on see, et riik on välismaistele investoritele-erastajatele maha müüdud ning kuna peaministril ja presidendil pole enam midagi tarka rahva muredest tingitud küsimustele vastata, siis tehakse tsirkust ja aetakse hämajuttu. Midagi tuleb ju rahvale lubada ja mingeid vastuseid anda. Kuna midagi tarka pole vastata, siis need "seemnete söömised" ja "fooliummütside" totrused välja käiakse rahva ees ning tehakse nalja, et ei saanud küsija küsimusest aru.

Oleme vast näinud kõik Kapten Klossi filmi "Kaalul on rohkem kui elu", kus venelane mängis sakslaste poolel olijat ning lõpuks selgus tõde ja me kõik teame kuidas sakslane filmis hävitati. Kas praegu pole mitte samune filmistsenaarium käimas? Vahe on ilmselt selles, et Kapten Klossi osatäitjad on meie peaminister ja vabariigi president koos riigikogu ja ülejäänud valitsuse liikmetega. Või mida teie arvate?

Ja kas ühes õiges Eesti Vabariigis oleks ikka oma raha kroon vahetatud välja euro vastu? Mõelgem sellele!