Olles ise mees, tahaks ka mina kaltsukakultuurist osa saada.

Olen pisut ebastandartse kehaga ja nõnda on tavalistest poodidest raske midagi leida. Pulksirgete ja nõmedalt kõhnade modellide teema ei puuduta ainult naisi, ka meesteriiete osas on olukord üsna mõttetult nutune ja riidetootjad ilmselt arvavad, et kõik mehed on ka justkui lauaga löödud: väike vöökoht, pulksirged sääred jne. Meelde tuleb Fight Club, kus Tyler jutustaja käest Calvin Kleini alukamodellile näidates küsib, et "Kas selline on siis tõeline mees?" Kui vöökohast on paras, siis tuleks sääreosa lühemaks teha lasta, kui jalad mahuvad normaalselt ära, siis ei mahu kõht pükstesse. Täielik jama.

Raske on poest midagi leida ja kui leiad, siis maksab triiksärk kakskümmend eurot vähemalt ja püksid viiskümmend. Enamasti on veel kallim kõik, sest millegipärast arvatakse, et kui mees, siis kindlasti täielik rikkur ja ärikas. Enamik mehi on ka vaesed, kas teate. Ülikondadest ei maksa üldse rääkida - kui naised saavad väikese tuhlamisega üsnagi viisakaid pidulikke riideid ka kaltsukatest, siis mehed peavad piduliku riide eest sadu eurosid plekkima. Nii ongi mul kapis üks ülikond, see ka ülikooli lõpetamise ajast pärit. Keskalõpu ülikonnast "kasvasin" välja lihtsalt ja sain seda mitmetuhandelist ülikonda ainult kaks või kolm korda kanda - lõoet.

Pea ainsad kaltsukad, mis meesteriideid eraldi sorteerivad, on Humanad. Humanate vastu räägib natuke nende hind - euro hinda ei tõsta, aga Humanas kerkisid hinnad umbes kolm korda. Viie krooni päeva asemel on nüüd ühe euro päev. Marja peatuse Humanas on meestele eraldi osakond, sealt ühtteist leiab, aga tahaks külastada ka teisi kaltsukaid. Odavamaid ja alternatiivsemaid. Mida pole, seda pole - enamik kaltsukaid on naistele ja lastele orienteeritud ning mehed vaadaku ise, kuidas hakkama saavad.

Mu palk pole ka nii suur, et ma saaks osta kuskilt "pärispoest" endale 20-30 euroseid triiksärke, mis mõnikord narmendavad õmblustest, nii et lasen emal neid kohendada ja mis üle aasta harva vastu peavad. Tahaks normaalset meesteriiete valikut ka kaltsukates, aga seda lihtsalt pole. 

Kus on soovoliniku silmad, ah?