"Viin tegi minust tõelise möirakuradi ja hakkasin neile vastu, mitte küll füüsiliselt, aga vaimselt neile närvidele käies. Täiesti aksepteeritav käitumine nende poolt oli minusugusele politsei kohale kutsuda ja loomulikult on mõistetav ka see, et mind viidi kainenema kohalikku arestimajja.

Aga mis ei olnud aksepteeritav, on see, et arestimajas ootas mind muidu ilusas ja puhtas kambris külili viskamiseks ainult betoonpind! Polnud ei koikut ega tekki.

Pubist viidi mind ära ilma ülerõivasteta ja see öö seal ei olnud meeldiv! Kainer ei peagi olema hotell, aga kas inimene peab magama külmal betoonpõrandal, sundventilatsiooniga ruumis, mis annab ruumile jahedust juurde? Ma annan endale aru, et ma käitusin valesti ning vabandan nii turvameeste kui ka politsei ees, aga ma olen siiski inimene ja maksumaksja ning inimene ei peaks arestikambris magama põrandal!

Loomulikult ei sõltunud see tol ööl tööl olnud politseinikest vaid selliseid asju otsustatakse kõrgemal tasemel. Sellest ka minu palve Rakvere kohalikele kõrgemate tärnidega inimestele: teie "kliendid" on siiski inimesed, mitte loomad, ning mingi madratsi külje alla ja teki peale võiks ikka leida!" arvab nüüdseks kaineks saanud härra.

Lugu kommenteerib Rakvere arestikambri vanem Ruth Linask:

"Politseisse tuuakse kainenema kahte liiki inimesi. Ühed, kes on rahumeelsed ja jäävad kaineks saamiseni magama. Teised on need inimesed, kes on alkoholist saanud jõudu, mistõttu nad on agressiivsed ja ei vastuta oma käitumise eest. Mõned neist on vägagi väge täis ning üritavad vastu hakata ja lõhkuda kõike, mis ette jääb. On ka juhtumeid, kus joobes inimene üritab endale viga tekitada.

Politsei kainenemiskambrid on sedasi ehitatud, et joobes inimesel ei oleks võimalik tekitada kahju ei endale ega ka teistele. Rakvere arestikambris on põrandaküte ja selle olemasolu korral pole ette nähtud voodeid ega lavatseid. Kainenemisel olev inimene ei peaks sooja põranda tõttu tundma jahedust.

Inimest hoitakse kainenemiskambris kinni kainenemiseni või kuni 24 tundi.

Kui inimene tunneb, et kainenemiskambris on olnud ebamugav - puudub voodi, tekid ja padjad, siis politsei eesmärgiks on ikkagi tagada maksimaalne ohutus kainenemisel viibivale inimestele. Kõiki kambrites viibivaid inimesi jälgivad ööpäevaringselt arestimaja töötajad ja tervisehäda korral osutatakse meditsiinilist teenust," kinnitab Linask.