Võrratu loodus

Eesti on looduse poolest nagu muinasjutumaa. Äärmuslikult külm talv kaunite lumiste vaadetega, pehme ja õrn kevad, soe üürike suvi ning külluslik värviline sügis. Meil on puutumatut loodust, lausa metsikut. Kahjuks ei pääse loodusesse alati kõik, kes sooviksid, kuid ka linnas on võimalik leida looduskauneid kohti. Meil on piisavalt rohelust, et oleks õhku, mida hingata. Jah, seda jääb ka vähemaks, kuid seda on võimalik siiski nautida ja see on täiesti tasuta.

Pärast pikka talve on kevad toonud endaga justkui võlumaa: loodus on linnuhäältest tulvil, ainult kuula ja lase hingel puhata.

Üha enam tundub taas mõistlik leida endale nurgake Tallinnast väljaspool, panna mulda oma porgand, till ja oad, istutada lilli ja olla õnnelik.

Eesti looduse suur trump on see, et aastaaegade vaheldus ei lase sel liiga igavaks muutuda, kuid samas on meil harvad hävitavad looduskatastroofid.

Rahulikud inimesed

Eestlase meelelaad on üldiselt otsekohene, aus ja rahulik. Inimesed on asjalikud ja teevad pigem tööd kui ajavad tühja juttu. Seda on eriti märgata maal, kus inimesed on vähem sotsialiseerunud kui linnas. Kuid üldiselt saab kõikjal normaalselt hakkama ja asjad aetud üksteisega. Negatiivne külg on see, et sageli ei oska me eestlased oma emotsioone väljendada ning jääme sisemiselt kitsikusse, kuid siingi leidub väljapääsu: kes tegeleb loominguga, kes tantsib, kes rügab tööd. Ja kõik see on hea.

Lihtne asjaajamine

Kuigi Eestis on ka piisavalt negatiivseid seiku nii kohtusüsteemis kui ka mujal, siis tänu Eesti väiksusele on võimalik ka sellised olukorrad "kirbule võtta" ja mõnikord lahendada kas või ajakirjanduse abiga keerulisemad probleemid, kus tavakodanikule liiga tehakse.

Üldiselt on aga Eestis asju ajada küllaltki lihtne. Väga palju paberimajandust on olemata tänu interneti võimalustele ning reeglina ei ole lihtsamate toimingute kordasaatmine kuude- ja aastatepikkune protseduur. Muidugi on erandeid, selge see. Kuid võrreldamatult rohkem on meil võimalus saada asju korda minutitega, tehes mõne telefonikõne või kliki internetis.

Ilusad inimesed

Eestlased on geneetiliselt väga ilusad. Ilmselt ka teinekord kasinamad võimalused üle toituda ning segunenud veri, kuid ilmselt ka metsadest ja loodusest ja kangest kliimast saadud karge meel on sellele oma panuse andnud. Me oleme õrnad, ergad ja põhjamaised. Me ei naerata kuigi tihti, kuid meis on oma ilu, mida teinekord ainult võõras oskab märgata.

Palju ruumi

Kuna meid ei ole palju, siis tegelikult on meil piisavalt ruumi, et olla omaette ja puhata. Eks teinekord on asja miinus see, et eestlased tunnevad ka palju üksindust, ka omaette olles. Ometi võimaldab see ruum meil mõelda, tunda, olla. Ning see üksinduseahastus annab ka meie rahvale omaette mõõtme, mida lõunanaabritel ei ole.

Sõnavabadus

Kui vaadata kas või mõnda naabermaad, siis nii suurt sõnavabadust kui on Eestis, ei ole just igal pool. Igaüks võib öelda, mida tahab, mõnikord isegi liiga palju. Me kurdame küll, et rahva arvamust ei küsi keegi, kuid ometi ei keela keegi meil arvamust avaldada. Me ehk ise oleme teinekord liiga tagasihoidlikud.

Omaalgatus

Eestlased on kõvad isetegevuslased. Kui eestlane rahule jätta, siis hakkab ta ikka kuskil midagi veeretama: kes ehitab maja ja kaunistab aeda, kes hakkab korraldama kultuuriüritusi, kes loob karskusseltse jne. Telliskivi loomelinnak Tallinnas on ehe näide. Meil on unikaalseid omaalgatusi, mis on silmapaistvad kogu Euroopas: unikaalne Türi lillelaat, kampaania "Teeme ära!", laulupidudest rääkimata. Meil on originaalsust küll! Jah, eestlane ei ole selline, et saaks iga päev kokku, et lobiseda ja pidu pidada, kuid häid ideid ei jäeta sugugi alati vaka alla.

Eestis on palju häid inimesi

Te ei usu? Mõelge kas või "Jõulutunnelile" ja "Eestimaa uhkusele". Eestlased on nõus andma oma raha ja abikäe, kui nad tõesti näevad vajadust. Nad tahavad aidata, ehkki nad alati aktiivselt seda ise tegema ei torma. Kuid võimalusel ikka. Eestlaste hulgas on väga-väga palju häid inimesi ja see ei olegi nii tavaline asi. Öeldakse, et Ameerikas võid leida mitu sõpra minutiga, kuid raskel hetkel on nad kõik kadunud. Eestis kulub sõbra leidmiseks teinekord pikk aeg, kuid leidnud sõbra, võid olla kindel, et ta on olemas ka siis, kui abi vajad.

Eesti on hea maa oma looduse ja inimeste poolest. On tõsi, et ülekohut on, kuid riik ei pea alati just olema eelkõige valitsusest sõltuv. Kui me ei jäta üksteist ega oma maad, siis saame hoida seda maalapikest, mis kuulub ainult meile. Võib-olla olen sinisilmne, kuid olen siiski veendumusel, et oma maad ei asenda miski. Mujal võib küll olla kergem leib, kuid võõras olla ei ole kunagi parem olla kui oma.