Justkui loomade kasutamise õigustuseks, mida paljud käsitlevad siiski loomapiinamisena, on kuulutuses ka eraldi üleskutse Tallinna loomaaia jääkarude kodu loomise toetuseks, mis aga Tallinna Loomaaia Sõprade seltsi andmeil on ürituse korraldaja poolt omaalgatuslik ning mitte kuidagi kooskõlastatud nendega. Teema on ka sotsiaalmeedias tugeva arutluse all ning palju kõlapinda ning vastumeelsust tekitanud.

Poolvigases eesti keeles kirjutatud OÜ Lern 179 korraldatava tsirkuse kuulutuses seisab uhkelt:

Kallid tsirkusesõbrad,
Me oleme kindlad, et ka teie armastate loomi nagu meiegi.
Arvestades, et meie selle aasta Jõulutsirkuse programmi on oodata jääkarud, pakume Teile samuti võimalust toetada uue ja modernse hoone ehitamist nendele karukestele.
Arveldusarve number on:
Omale sobiva annetuse võid jääkarude toetuseks kanda ka MTÜ Tallinna Loomaaia Sõprade Seltsi arveldusarvele:
Saaja: Tallinna Loomaaia Sõprade Selts
A/a: 221010716613 (Swedbank)
Selgitus: jääkaru uus kodu

Lisaks ootavad kõiki külalisi, kes tulevad vaatama Jõulutsirkus 2014, loomulikult veel palju üllatusi ning kingitusi!

Igaühele on ka maitsev jõulukingitus meie karukeselt PANDAlt.

Kohtumise tsirkuse imelises maailmas!

Ühe kodaniku arupärimise peale, miks TLSS on end sidunud säärase piinamisega, on vastus loomaaia sõprade seltsi esindajalt aga selline: Käesolev üritus ei ole seotud mitte mingil moel Tallinna Loomaaia Sõprade Seltsi ja Tallinna Loomaaia ühisprojektiga "Jääkaru uus kodu". Selle üritusega ei koguta raha "Jääkaru uue kodu" rajamiseks.

Ürituse korraldaja on omalt poolt isealgatuslikult sidunud ja märkinud ära võimaluse toetada projekti "Jääkaru uus kodu", aga kordan veelkord - need kaks üritust-projekti ei ole omavahel seotud. "Jääkaru uue kodu" projekti toetusüritus, mis on teostatud TLSS poolt, on 23.nov Tallinna Loomaaias algusega kell 12.00 - lähem info siin - http://www.tlss.ee/

Mitmed kümned kommentaarid Piletilevi kuulutuse all (vaata SIIT) kutsuvad üles jõulutsirkust boikoteerima, et loomapiinamine lõppeks. Ka Facebookis loodud ürituse all on kohaleminejaid ehk "Attendijaid" vaid mõned üksikud. 

Muide, see on tegelik üritus, kuhu jääkarude toetuseks minna tasub pühapäeval: