Eksperimendi korras mõõtsin kolmapäeval Power Hit Radio reklaami pikkust ning märkisin üles sisu. Paus algas 15.48 ning lõppes 15.52. Nende üürikeste minutite jooksul tahtsid minuga sõbraks saada Best Credit, Credit24 ning Raha24 vahvad pakkujad. Eelmises raadioreklaamis mõnekümne minuti eest pakkus oma usaldusväärseid teenuseid ka Ziip OÜ oma "rahazutsu" näol. Kuidagi läilaks läheb selline agressiivne ning tihe pakkumine.

Vahelduseks Poweri pealt armastatud Elmari peale lülitades jäin esimesi kiirlaenuhüüdeid ootama. Kaua piinlema ei pidanud ning õnne ja majanduslikku pääsemist hakkas pritsima juba kell 16.28. Järgneva kolme minuti jooksul pakkus oma abistavat laenukätt juba tuttav Ziip OÜ oma "rahazutsuga" ning Raha24 mainis end kontserdireklaamis.

Lülitusin üle Sky Plus raadiojaamale ning jäin ärevalt häid laenupakkumisi kuulatama. Kell 17.13 algas kolmeminutiline paus, kus sai tutvuda SMS raha ja Isepankuri toodetega. Üllatuslikult oli just Sky Plus esimene jaam, kus ootasin kiirlaenu reklaami kõige kauem. Tubli pool tundi said kõrvad kerge raha pakkumisest puhata.

Laenamine üldisemalt on jube negatiivse tooniga ning selle huikamine igal minutil raadiost tekitab vastupidise reaktsiooni. Laenama tormamise asemel hakkan veel hoolikamalt oma majanduslikke käike läbi mõtlema, et hoopis veidi kõrvale panna. Panka olen pidanud oma sammud seadma perre autot soetades. Alati olen valinud oma kodupanga ning kembelnud intressi üle. Liisingupakkumised ei ole seni atraktiivsena tundunud, kuna siis lisandub panga poolt valitud hoolduspakkuja ning kaskokindlustus. Liisingu madalam intress saab hetkega seljatatud, kui need kulud kuumaksele juurde lisada.

Raadios kõlava laenukampaania keeran aga alati vaikseks. Mõnikord lausa nii vaikseks, et unub töötav raadio üldse ära. Usun, et minuga sarnaselt käituvad paljud laenupromost tüdinud eestlased.