Üldiselt leian, et see on iga inimese enda asi, kui tervislikult või ebatervislikult ta elab või hingab. Kui negatiivne kokkupuutepunkt teiste kaaskodanikega puudub, siis ei tohiks olla mitte kellegi asi kommenteerida, kas ma söön burgerit või näksin ainult porgandit. Rahva hääle kasutajatingimused sätestavad, et halvustavaid hinnanguid ei tohiks üks artikkel sisaldada, paraku antud teemal sisaldub selles artiklis küll väga suur ja otsekohene halvustav hinnang.

Kui ma tahan suitsu teha, mul selle jaoks raha on ja ma sellega kedagi otseselt ei häiri, siis ei ole tädikeste asi tulla ja mu nina all viibutada sõrmega, et oi kui paha, tütarlaps teeb suitsu. Samuti ei huvita mind absoluutselt see, kui mõni mees leiab, et ta suitsetajaga suhet luua ei taha - mind see ei häiri, senimaani pole kellelgi sellest probleemi tekkinud ja endagi suhted on olnud suitsetajatega. Kommentaarid artiklisabas saab vabalt lugemata jätta, aga kui mõnel peol ennast julgeks joonud mehepoeg tuigerdab mu nina alla moraali lugema, siis sooviks küll sigareti virisejale näkku laiali hõõruda - ela oma elu! Kui ma tahan kellegi teise pärast suitsetamist maha jätta, siis see peab olema väga isiklik ja mõjuv põhjus - näiteks suur armumine suitsetamist taunivasse mehesse. Kuniks ma oma suitsuga kaubanduskeskuse ees ei töllerda, bussipeatuses kedagi suitsupilve ei mähi, pole kellegi asi.

Ja mis toimub toiduga? Foorumites ja ka siin Rahva hääles soritakse võõraste inimeste menüüdes ja toidukorvides ja tänitatakse kooris. Jah, ma keedan suppi puljongikuubikuga, jah, ma joon pohmellihommikul fantat ja söön burgerit, jah, ma ostan pirukate küpsetamiseks taigna poest, mitte ei hakka ise mässama - mis see sinu asi on? Kuniks ma sulle oma suppi lehtriga kõrist alla ei vala, ei ole see sinu asi kas, mida ja kuidas ma söön. Isegi kui ma oleks kõvasti ülekaaluline, siis on see ainult minu, mu perekonna ja mu armastatu asi. Kuniks mu keha armastatule ja mulle endale pandav tundub, ei ole see jätkuvalt mõne baretiga tädikese asi kommenteerida, kui mu toidukorvis on energiajook või tahvel šokolaadi. Söön, mida tahan!

Või vastupidi - kui ma olen sale, siis miks arvatakse, et see tähendab, et võib hammastega (mu olematusse) tagumikku kinni hüpata? Kas ma olen öelnud, et ma tahan kuulda su jutluseid "kahe kondi ja kusehaisu" kohta? Kas mind huvitab sinu piiratud arusaam sellest, mida "mehed tahavad"? Ei huvita. Ole siis kena ja ära soni mu nina all midagi sellest, et mehed ei taha mind, sest mu kehamassiindeks on normaalsuse piires ja rasvaprotsent madalavõitu. Olen selline, mis teha! Ja ära muretse, et ma meestele ei meeldi - selles vallas mul probleeme pole olnud ning kui ka kunagi tekib, siis vaevalt, et sinu kuskilt saunaseinalt korjatud trafaretsed "käibetarkused" midagi muudavad.

Ning joomine. Jah, ma ei löö õlleklaasi ees risti ette pidudel. Maitseb. Jah, teinekord joon nii palju, et hommikul on pohmell. Kuidas see sinusse puutub? Ma ei roni purjus peaga linnavahel ringi ega oksenda avalikes kohtades. Olen omaette pühapäevaõlletaja. Mõnikord mulle meeldib kodus üksi filmi vaadates vein avada. Mulle meeldib kergelt purjus oleku tunne, see on vabastav ja teeb mind rõõmsaks.

Ja kui sa arvad, et sulle annab õiguse minu isiklike ja mitte sinusse puutuvate eluviiside üle irisemiseks asjaolu, et tervistkahjustavad eluviisid viivad inimese haiglasse ja siis peavad "korralikud maksumaksjad" ravi kinni maksma - andke andeks, ma käin ise ka tööl, maksan makse ja mul ei tule pähegi ise (veel) lastetu naisena viriseda, et mina pean kellegi viit last oma maksurahade eest koolitama või et mis neid kunstnikke-kirjanikke ikka toetada riigi rahadega.

Ma ei kutsu inimesi üles tolerantsusele ega hoolivusele, sest ma tean, et see on võimatu, ei hakka keegi võõrastest inimestelt piisavalt hoolima, et oma suumulk kinni hoida. Ma kutsun inimesi hoopis üles suuremale ükskõiksusele ja enesekesksusele (sellest ma usun, et on võimalik saavutada): palun ärge huvituge võõrastest eludest ja palun ärge üritage keelu-käsumajandusega piirata endast erinevate inimeste elusid enda omade koopiateks. Kui naabri suitsetamise tõttu teile suits aknasse tuleb, siis minge kõnelge naabritega, mitte ärge üritage suitsetajaid en masse ära keelustada. Sama kehtib ka kiirtoidu, alkoholi - kõigega. Oma lapsele võite loenguid pidada toitumise teemadel, võõraste täiskasvanute toimetamised ei ole aga absoluutselt kellegi teise asi.