Meedia tahab, et Veerpalu oma süütust tõestaks. Ma küsiksin pigem, miks ta peaks?

Mind teevad kurvaks artiklid, mis keerlevad Veerpalu ja dopingu ümber. Kui seda teeks Norra meedia, siis ma saaks veel aru, et tegu on vaid kadedusega. Miks teevad seda aga meie enda ajakirjanikud, kes varem on olümpiavõitjat taevani ülistanud?

Ma ei tunne Veerpalut isiklikult, aga olen talle alati kaasa elanud ja pöialt hoidnud. Minu jaoks on ta suur eeskuju — suurepärase suusatehnikaga, hea isa, rahulik, ilus inimene, kes tegutseb vaikselt oma eesmärgi nimel.

Ta treenis aastaid, et oma edukale sportlaskarjäärile maailmameistrivõistlustel medaliga punkt panna. Kahjuks tuli haigusepisik kallale ja MM-ile jäi sõitmata. Kuna ta oli pisikese Eesti suurim medalilootus, siis see uudis loomulikult heidutas. Kui juba mina olin nördinud, mida siis Veerpalu ise veel tunda võis?

Minu arvates teeb Veerpalu õigesti, et praegu meedias sõna ei võta. Tema on oma töö teinud. Kui seda hinnata ei osata ja skandaale tahetakse üles keerutada ilma asitõenditeta, siis miks ta peakski neid ajakirjanikke jutule võtma? Kahjuks tuleb jällegi tõdeda, et eestlase lemmiktoit on teine eestlane.