Väga õige. Nii peabki olema- sebraga tähistatud tee on koht, kus jalakäijal on ÕIGUS teed ületada.

See pole valgusfoor, mis peataks autovoori punase tulega, vaid see koht on loodud teelõigule, kus sa tohid teed ületada ja autojuhil on pandud kohustus sind üle laskma!

Kuid see kampaania on hakanud kandma teistsuguseid vilju! On jäetud täiesti tähelepanuta autojuhid, kelle kulgemist on hakanud need propagandateenritest jalakäijad kurjast või teadmatusest ära kasutama.

Minuga nõustuvad ilmselt enamik autoomanikke, kes on täheldanud sama efekti - sebrale astuvad inimesed veendumata, kas autojuht on neid märganud ja üleüldse pidurdab.

Lisaks sellele, kui neid on märgatud, siis tihti, suisa väga tihti, lausa venitakse üle sebra...aega on! Teosammul, vahepeal kummardudes, et siduda ketsipaela või kohendada lapsevankri katet...kokkuvõttes kuritarvitades sebrat kui "mina olen siin jumal" meetodit.

No kuulge, päriselt!?

Lippa üle, tee seda võimalikult kiiresti, sinu taga ootavad ka autoroolis inimesed.

Sa ei pea loivama üle sebra, sa võid teha seda sama energilise sammuga nagu sinna jõudes, sa ei pea keset sebra hakkama ketse kinni siduma või sigaretti süütama, oma nutikat telefoni näppima või vahtima üleoleva pilguga mu auto aknasse - näitamaks, et sel hetkel oledki sa nii võll tüüp, et sind ei võta tuli ega vesi.

See koht pole muud kui seadusega paika pandud koht, kus sa tohid oma teekonda jätkates ületada sõiduteed.

Ole aupaklik ka autojuhi vastu.

Ületa tee nii kiiresti kui võimalik.

Ka autojuht on inimene!

Ma ei mõista, miks sellekohaseid kampaaniaid ei tehta, et jalakäija pole kohustatud uimama ülekäigurajal... see on vastastikkuse austuse ülesnäitamise koht. Kui auto juba seisma jääb, on üks pool austust väljendanud...tee seda ka sina...