Tänavu võtab muuseumiööst osa rekordiliselt palju ehk 198 muuseumi, lisaks muuseumidele teevad oma uksed viieks tunniks tasuta lahti mitmed näitusepaigad, arhiivid, kirikud, mõisad ning isegi tuletornid ja looduskeskused – üht või teistpidi kultuuri, teadmiste, ajaloo ning mäluga tegelevad paigad ja organisatsioonid. Eelmisel aastal võttis muuseumiööst osa rohkem kui 110 000 inimest, mis oli kõigi aegade muuseumiöö publikurekord.

Publiku jaoks on end valmis pannud kõik Eesti kõige suuremad muuseumid – Tallinna ja Tartu muuseumide programmid tõmbavad muuseumiööl ligi kümneid tuhandeid inimesi. Muuseumiöö programmiga on sel korral liitunud aga ka eriti palju uusi põnevaid paiku. Tallinna lähistel saab piiluda mitmesse tuletorni, mis pole igapäevaselt publikule avatud, Tartus pääseb tuumavarjendisse, Kuressaares kutsutakse aga koguni oma paadikesega väikelaevade katsebasseini laineid proovima.

Jääaja Keskus Äksis korraldab öiseid parvereise Saadjärvel ning Rahvusarhiivi filmiarhiiv avab rannabaari. Eriti mahukat programmi pakuvad Hiiumaa muuseumid, kus on kokku pandud tervelt 18 punktist koosnev suur muuseumiöö-programm. Väga paljudes maakondades korraldatakse ka tasuta bussiekskursioone, mis aitavad külastajatel kaugemates paikades asuvate muuseumideni jõuda ka ilma oma autota. Tallinnas on taas kavas noorte õpilasgiidide tasuta vanalinna-ekskursioonid.

Programmis osalevad muuseumid ja teised organisatsioonid avavad muuseumiööl oma uksed kell 18-23 ning sel ajal on sissepääs tasuta. Kõige parema ülevaate sellest, mis igas programmis osalevas muuseumis täpselt toimub, leiab muuseumiöö kodulehelt www.muuseumioo.ee.