Eesti publiku poole pealt jagunevad huviliselt suuremalt osalt kahe naaberriigi vahel, võib-olla isegi kolme peale ja kõik naabrid on viimastel aastatel huvitavaid elamusi pakkunud. Soome, Venemaa ja Läti ajavad nutma või naerma igal aastal.

See aasta on vaieldamatult suurima nutupisara põhjustanud põhjanaabrid, kes oma suures osas uute noorte mängijatega pole suutnud mitte kuidagi silma paista. Jälle peame lugema ning kuulma, kuidas soomlased pole mängu käima saanud. Iga mäng võrdub tugeva punnitamisega ja hoolimata mõnest kohale meelitatud NHLi mängijast, mingisugust ohtliku vastase muljet pole suudetud jätta.

Seevastu on julge hundi rind haavleid täis ja nii on ka julge hokimängija naeratus hambutu. Täpselt sedasi võiks iseloomustada Kanada meeskonda, valitsevat maailmameistrit, kelle tiimi keskimine vanus ületab suure tõenäosusega (ei ole kontrollinud) teiste meeskondade omi. Vanad hambutud veteranid tunduvad endiselt võitmatud ja lihtne polnud ka Šveitsil, kes hea õnnega on suutnud väikest üleolu siiski näidata.

Kanadalastele endale mõjus see kindlasti värskendava sõbraliku ehmatusena ning süstis neisse veelgi rohkem võistlusvõimekust. Esikoha tiitli äraandmise peale seal meeskonnas ei mõtle veel keegi. Pigem vastupidi, rabatakse veel ahnemalt võite, kuna võidutundega kaasnevast joovastusest loobumine mõjub valusama pohmelusega.

Selges võidujanus on Venemaa hokikoondis, kes oma rahvusele iseloomulikult või muul põhjusel vajab seda võidujoovastust ja ei väsi seda väljanäitamast juba kolmandat aastat.

Venemaa on väljas täisvõimsusel ja meeskond jaguneb suures plaanis kolmeks - riigi kahe tugevama regiooni Moskva, Peterburi ning NHL mängijate vahel. Tugevast meeskonnast alati ei piisa. Venemaa meeskonna suurimaks vastaseks on jällegi MMi kohtunikud, kellele on oma tugeva temperamendiga raske meelepärane olla.

Igal juhul, jäähoki maailmameistrivõistlused on alati huvitavad olnud ja saavad olema seda rohkem huvitavad, mida rohkem seda jälgida. Ei oska Eesti publiku puhul lakke vaadates statistikat teha, aga loodetavasti suureneb eestlaste huvi hoki vastu igal aastal, ning kaugele ei jää ka see aeg, kui Eesti jäähokikoondis MMil lätlaste või soomlaste vastu mängida saab.

Let's GO!