Selle torustiku vesi peaks hakkama ka läbima Kadrioru pargis uusi ilusaid kanaleid. Kas torustikku ennast ka rekonstrueeritud on, ei tea. Kui ei ole, siis on uputus täiesti loogiline. Piltlikult öeldes on lappidest nööbi ümber ülikond üritatud õmmelda, ainult et raha niidi ostmiseks antud ei ole. Eks jamad ikka juhtuvad kui projekteerimine ja planeerimine käib lapp-lapilt.

Ma pole nõus ka väitega, et sadas seenevihma. EMHI andmetel tuli Harkus ca 12 mm kahe tunni jooksul. Oletades, et 90% sellest tuli maha ühe tunni jooksul, saan tunni intensiivsuseks juba ca 11 mm, mis tähendab, et igalt hektarilt valgus tunniga ära 110 kuupmeetrit vett. Hektar muuseas on 100x100 meetrit ehk 10 000 ruutmeetrit. Tegelikku vihma dünaamikat ei tea ja ka seda, palju võis tegelikult Lasnamäel sadada.

Kommunaalameti materdamise asemel võiks ka küsida, kas raha on selleks eraldatud. Valdman ei ole rumal mees, aga raha jagatakse ühes teises majas. Küll on ta sobilik patuoinas nii kesikutele kui ka antikesikutele. Kuna 99% päevi on kuivad või taevast ainult tilgub vett, mitte ei kalla, siis ei saa ka poliitilised linnaisad aru, et mingil momendil võib igalt hektarilt ära valguda enam kui 100 liitrit vett sekundis ja nii oma 10 minutit järjest. Arvutage nüüd vee maht kokku ja vaadake, mis te saate. Tavaline seenevihm on hädised 2-3 l/s hektarile (kui sedagi), millest 50% imbub.

Kui nüüd visata veel pilk sellele piirkonnale, siis tundub küll, et tee projekteerija ei ole osanud kasutada ära maastikku ja juhtida vett kõrvale või siis takistada vee sattumist nimetatud alale.