Kui sul on ressursse, siis süüa pakutakse igal pool - söögikohtades, kinos, lennukis, rongis jne. Igalt poolt on võimalik midagi nosimiseks osta. Paljud inimesed ei kujuta lennukiga lendamist ilma söögita ettegi ning enamus ostavad kinos käies alati popcorni ja Coca-Colat ja neid kommikesi. Neid siis süüakse terve filmi aeg, et lihtsalt oleks mingi lisategevus. See on omamoodi harjumus ja ka sõltuvus.

Söömist peetakse tegevuseks, mis käib teatud tegevuste juurde. Sellest on saanud sõltuvus, sest kohtades, kus söömine pole võimalik, tekib tunne, et midagi on puudu ja tuntakse ebamugavust. Õnneks pole kõik inimesed veel sellised, kuid väga paljud on.

Teleri ees istudes söömine ja arvuti taga klõbistades näksimine on ammune teema. Inimeste jaoks tundub imelik ilma pähklite, krõpsude ja kohvita midagi teha. Nii lihtsalt süüakse ja süüakse ning juuakse.

Sünnipäevadel on põhiline tegevus söömine. Erinevad praed, magustoidud...Loomulikult on see vajalik osa sünnipäevast, kuid olgem ausad - 90% sünnipäevast ainult süüaksegi. Sünnipäevadest on kujunenud justkui selline traditsioon, kuhu inimesed tulevad, et end lõhki süüa. No, täpselt samamoodi jõulud koos tuttavate ja sugulastega. Jõulud ongi saavutanud sellise staatuse meie silmis, et see on aeg, kus tuleb süüa nii palju kui jaksad. Sealt tulevad need hoiatavad artiklid ja soovitused "piiri pidamisest". Aga kes neid kuulab...

Tegelikult on meil küllalt raske söömist piirata ning jätta kõrvale kõik need ahvatlused. Sa lähed tanklasse ning mõtled ikka, et teeks ühe kohvi ja võtaks hotdogi. Sa lähed kinno ja tahad ikka midagi kõrvale võtta -kasvõi joogi. Koolipuhvetist mööda minnes tekib ikka mõte, et võtaks paar saiakest...Mõnda inimest ei köida selline asi, kuid neid on vähe.

Palju on inimesi, kes ei ole oma kehakaaluga rahul ning on ka neid, kes hakkavad alla võtmisega tegelema, kuid alles siis, kui asi tundub minevat kriitiliseks. Enamus aga ei tee midagi, et muuta seda, mis nendega toimub. Süüakse ikka burgereid, käiakse kinos koos popcorni ja karastusjoogiga ning antakse ahvatlustele järele.

Sõidan tihti bussiga ning mõni hakkab seal juba siis sööma, kui buss alles seisab. Kusjuures nad söövad enamuse ajast. Neil on varutud pähkleid, küpsiseid ja kõiksugu jooke. Rannas on ju samamoodi. Seal on kohe sellist tüüpi inimesed, kes tulevad suure korviga kohale ja hakkavad sööma. Küsimus, mida enamik neist inimestest endalt ei küsi on: kuhu ma nii jõuan? Ühel päeval saadakse sellest aru, kuid siis võib juba hilja olla...