Taaskord peab mainima, et kõik saab alguse meie mõtetest ning mõtted muudavad meid kas nooreks või vanaks. On inimesi, kes on "kuldses eas ", kuid kelle elu on nii igav ja must-valge kui vähegi saab olla ning sama hästi leidub inimesi, kes on 70-sed ning tegelevad aktiivselt jooksmisega, tantsimisega ja naudivad elu täiel rinnal. 70-aastase näide on mu enda tutvusringkonnast.

Tõesti leidub inimesi, kes olenemata vanusest peavad ennast nooreks ning näevad head välja. Nad avastavad maailma ning naudivad seda, mis on nende ümber. Teadmisi ja kogemusi on küll palju,aga alati on midagi,mida avastada. Isegi 80-ne aastane ei ole kõike näinud ja teinud-väga palju asju on veel avastamatta. Siia kõrvale aga võrdlus noorte elust. Alatihti kuulen selliseid lauseid :" Ah, see on mingi mõtetu ju " või " Heh, ma tean seda ammu. Alles avastasid?" ja samuti ka " Nojah, okei ".Sellega väljendatakse seda, et elu on mõttetu ja igav ning need, kes tunnevad näiteks reisimisest või teatrist rõõmu on ajast maha jäänud, sest temal on see kõik ammu nähtud ja tehtud. Tegelikult südames ta võib-olla mõtleb, et see vaatepilt on tõesti lahe, kuid millegipärast tahab ta öelda, et see on igav. Selline käitumine muudab samuti inimese vanemaks ning pole tähtust, kas selline "toriseja" on 15 või 50-ta on vana või vähemalt vanamoodne.Elu peab pakkuma rõõmu ja huvitavaid hetki igaks päevaks. Kui neid hetki enam ei eksisteeri võibki öelda, et elu on halliks muutunud ning varsti on hallid karvad peas...Peab olema selliseid hetki ,kus saab mõelda /öelda "oh, see on nii lahe ". Me vajame neid hetki.

Kui aga teemasse rohkem süveneda, siis saab öelda, et 1-18-aastani on inimene laps või nooruk.Selles eas ta käib koolis ning omandab tarkusi. Edasine eluetapp on 18-30-nimetaksin seda parimaks ajaks. Sellel ajal on inimene tõeliselt noor ning teeb karjääri, valikuid ja kõike muud. Võimalik, et loob ka perekonna. Perekonna loomine aga tähendab, et enam pole nii palju vabadust, kuna kodus on pere, kelle eest tuleb hoolitseda.See omakorda tähendab, et enam ei ole selliseid huvitavaid hetki nii palju, sest mis huvitav elu see kodus ikka olla saab.See on küll huvitav(omamoodi huvitav), kuid varasema eluetapiga seda võrrelda ei anna. Nõndaks, kui pere on loodud ootab järgmine etapp. Selleks võiks nimetada 30-45-eluaastat.Ka see iga on üks parimaid aegu, sest enamus inimesi leiab alles selles etapis oma tee ning hakkab järgnevatel aastatel seda teed enda jaoks kujundama.

Oletame, et see etapp on läbi ning ootab ees järgmine- 45+ aastad ja need võiksid lõppeda 60-eluaasta juures. Selles eas on inimene samuti aktiivne ning võimeline kõike tegema. Oleneb ainult endast, oma eluviisidest ja mõtlemisest. Paljud inimesed on selles eas edukalt maailmas läbi löönud oma firmade või ideedega. Miks ka mitte sina? Peale 60-eluaastat on järgmine etapp kus vanus võiks jääda 60-80 juurde. Kas selles eas inimene on vana? Hm...ma ei saa seda öelda. Mõni kuu tagasi pidin võpatama,sest olin 70-aastasele naisele pakkunud vanuseks 45.Uksumatu! Aga ta ei paistnud üldse nii vana. Täitsa noor ja positiivne naisterahvas. Seega on ka see eluetapp hea nagu ka kõik järgmised. Usun, et peale 80-eluaastat hakkab natuke vanust ka tulema, sest enam ei ole need kuldsed ajad.

 Aga lõpetuseks tahan öelda, et kõik on mõtetes kinni ning kui sa usud veel 70-aastaselt,et näed hea välja ja oled aktiivne ja nooruslik, siis sa seda ka oled. Ära mõtle, kui vana sa oled. Mõtle, kuidas ennast tunned ja mitu aastat sa endale annaksid, kui see oleks sinu teha.