Ilmateade on üks kõige olulisem ja oodatuim sõnum, sest kõik me soovime ju teada, kas ilm tuleb ilus ja soe või vihmane ja jahe ning kui me ilmateadet kuuleme, siis teame end ka vastavalt riidesse panna ning saame  ka vajadusel vihmakeebi või vihmavarju kaasa võtta kui loodusesse lähme näiteks.

Kui vanasti olid teleekraanil saatekava diktorid, kes ilmusid ekraanile, et meile järgmist saadet teadustada, siis tänaseks on diktorid juba ammu ekraanilt ära kaotatud ning kaadritagune hääl teatab meile järgmisest saatest.

Ekraanile on jäetud ilmateadustajad ehk ilmapoisid ja ilmatüdrukud. Kui näiteks ETV "Aktuaalse kaamera" ilmateadet loetakse tõsiselt, siis Kanal 2 "Reporteri" ilmateadustajad on rohkem enesenäitajad ehk modellid ning paraku ka "Reporteri" ilmateadet kuigi tõsiselt ei võeta.

Kas neid ilmateadustajaid ikka on teleekraanile vaja? Minu arvates loevad nad ilmateate monitorilt lihtsalt maha ning näitavad käega ilmakaarte suunas. Vahel kipuvad need ilmateadustajad suisa varjama ilmakaarti.

Tähtis pole mitte see, et milliseid rõivaid ilmateadustaja kannab ning kui kenasti ta oskab seal ilmakaardi ees olla, vaid ikka see, millist ilma meile ilmajaama poolt lubatakse-ennustatakse.

ETV "Aktuaalse kaamera" ilmast käivad rääkimas ka EMHI sünoptikud Ele Pedassaar ja Taimi Paljak.

Minu arvates pole neid ilmateadustajaid ekraanile vaja. Ekraanil võiksid olla suures plaanis vaid ilmakaardid ning piisaks kaadritagusest ilmateate ettekandmisest küll.