Ka mina jookseksin odavat kaupa ostma, aga paraku maakauplustes selliseid kampaaniaid ei korraldata ja kui juba toidukaubal "kõlblik kuni" või "parim enne" läbi saab, siis saab mõnda kaupa odavamalt osta. Kui ikka raha napib, siis tuleb vahel ka ebatavaliselt käituda ja ennast vast alandadagi kui selle nimel midagi odavamalt saab. Miks maarahvale "Hullusid päevi" ei korraldata, et ka maainimene saaks mõnikord soodsamalt kaupu osta?

Miks peavad paljud kaubad kauplustes ja kaubanduskeskustes olema "üle mõistuse" kallid? Ega meie rahva jõukust ei saa võrrelda ärimeeste ja võimuorganite jõukuse tasemel. Tavakodanik elab päev korraga ja nagu öeldakse - peost suhu - ja ta peab alati vaatama, et kust kauplusest midagi odavamalt osta saab. Eriti hoolega peavad hindu jälgima just suure perede pead ehk emad ja isad.

Miks seda "Hullude päevade" kampaaniat üldse korraldatakse? Ikka selleks, et lattu seisma jäänud kallist kaubast lahti saada. Kui hinnad lasta poole võrra umbes alla, siis on ju teada, et rahvas jookseb tormi ja ostab isegi sellist kaupa, mida tal hetkel vaja ei lähe. Ostetakse põhimõttel, et ega ostetud kaup leiba ei küsi kui ta kodus seisma jääb praegusel hetkel ja kasutamist ei leia.

Tallinna rahval ikka veab, sest nemad saavad teatud perioodidel odavamalt kaupu osta kaubanduskeskustest. Maarahval seda õnne pole. Maakauplustes hinnatakse mõni toidukaup alla ainult sel juhul kui selle "kõlblik kuni" või "parim enne" lõppema hakkab. Mõistagi seda kaupa on kaupluses eraldi riiulil vähe ja maarahvas selle peale tormi ei jookse.