Minu meelest kehtib ujulates kord, et enne basseini minekut tuleb kõik ollused keha pealt maha nühkida, tuleb ennast pesta puhtaks nii higist kui ka kosmeetikast. Kas see naine lugeda ei näe või on see ujula, kus ta käib, unustanud korralikud sildid üles riputada? 

Ma teadsin ennegi, et on tõesti inimesi, kes on nii räpakad ja kaaskodanike suhtes nii lugupidamatud, et ei pese ennast enne basseini minekut, aga ma pole veel juhtunud nägema, et keegi sellega suisa hoopleks. Kulla keskealine naine basseinis! Selle asemel, et võõraid inimesi vahtida, vaata enne vette hüppamist korraks peeglisse - ja vaata ringi, ehk näed siiski kusagil juhendeid basseini kasutamise kohta. Ripsmetušš mööda nägu alla voolamas saab tähendada ainult seda, et sa ühiselt kasutatava basseini reegleid tahtlikult rikud. 

Kusjuures jah, ma olen kuulnud totraid õigustusi selle kohta, et inimesed ujulas ei pese - mõned ütlevad, et nad on niigi puhtad, mõned, et nad enne ujuma minekut kodus pesevad ju. Aga mis sest pesemisest kasu, kui puhas ihu kohe kärmelt jälle kreemide, losjoonide, ripsmetuši, puudri ja deodorandiga üle valatakse? Kosmeetikaga kaetud keha ei ole enam puhas, see on lihtsalt loomuliku mustuse asemel kaetud sünteetilise mustusega - basseinivett reostab see rohkemgi kui higi ja see mustus on ka palju rohkem kahjulikum ja ohtlikum kaaskodanikele.

Mina igatahes selliste räpakollide pärast ujulates ei käigi ja oma last ka sinna ei lase - ja nii terroriseerivad kosmeetikamaniakid normaalseid, terveid inimesi, kelle jaoks on avalikud ujulad ripsmetušireostuse tõttu kättesaamatud.