Raske on mõista hooldekodu personali käitumist ja arusaamist, kui nad lubavad vaimuhaigel ja samas vastutusvõimetul inimesel vabadusse minna.

Meedias on juttu olnud Võrumaal asuvast Meegomäe hooldekodust, kust lubati 8. märtsil ehk naistepäeval allkirja vastu vabadusse vaimuhaige noormees, sest ta oli muutunud agressiivseks ja tagunud hooldekodu ust jalaga.

Kui inimene on psüühiliselt haige, siis tema märatemishood on tingitud haigusest ja tavaliselt tuleks haigushoo puhul inimest süstida, et ta maha rahuneks ja magama jääks.

25-aastane Ardo soovis koju minna 8. märtsil arvatavasti sel põhjusel, et ema naistepäeva puhul õnnitlema minna.

Hooldekodu töötaja oleks pidanud helistama noormehe emale ja rääkima tema poja soovist koju minna. Ema nõusolekul oleks kindlasti ema läinud oma pojale hooldekodusse järele ja viinud ta koju.

Kui hooldekodust lubatakse vastutusvõimetul ja samas  vaimuhaigel inimesel minna majast välja allkirja vastu (kui inimene on vastutusvõimetu, siis tema allkirja andmisel pole ju kaalukust), siis see on võrdub samaga kui panna haige inimene vastutama enda ja oma tegude eest.

Hooldekodu töötajad käitusid ükskõikselt ja neid ei huvitanud antud juhul Ardo saatus. Loodetavasti võetakse selle hooldekodu töötajad vastutusele ja neid karistatakse juhtunu pärast.

Agressiivsed vaimuhaiged peaksid olema eraldi ruumis ja neid ei tohiks üksinda hoonest välja lasta.