Minu lugu juhtus Tabasalus Säästumarketi parklas. Seal oli üles pandud müügiputka, kus müügil maasikad hinnaga 3 eurot, murelid 3,8 eurot ja vaarikad 4 eurot.

Minu ees olev mees ostis kotitäie maasikaid. Mina tellisin kilo maasikaid ja pool kilo mureleid. Müüja hakkas mulle maasikaid kaaluma.

Esimesel hetkel näitas tühi kaal veidi üle 200 grammi. Järgmisel hetkel läks müüja käsi leti alla. Kaalule jäi paarikümnegrammine näit.

Vaatasin, et kaalu peal on ka kalkulaator. Ütlesin, et ta selle sealt ära koristaks ning võtaks ka juba kaalutud maasikad maha.

Siis vaatasin täpsemalt. Tuli välja, et müüja oli läbipaistva teibiga kaalu külge riputanud väikese veekeeduspiraali. Rebisin selle kleeplindi spiraali küljest ära, viskasin minema ning kaal hakkaski ilusasti nulli näitama.

Müüjal jätkus veel jultumust mulle vastu vaielda ja mingit jama ajada, kui ma ütlesin, et jäägu vait kui vargusega vahele jäi.

Inimesed, kontrollige alati turul ja muudes müügiputkades (miks mitte ka suurtes poodides) mis näitu näitab kaal alguses enne kaalumist. Samuti jälgige müüja käitumist.

Ärge laske endalt üle 20 protsendi lihtsalt varastada. Minu ees olnud mehe kolmeeurone maasikakott oli oluliselt väiksem kui minu oma.