Statistikaameti sõnul oli tarbijahinnaindeksi muutus 2012. aasta novembris võrreldes oktoobriga -0,3 protsenti ning eelmise aasta novembriga võrreldes 3,6 protsenti, tavakaubad olid 2011. aasta novembriga võrreldes 3,4 protsenti ning teenused lausa 4,1 protsenti kallimad. Kõige suurema osa hinnatõusust põhjustas toidu kallinemine, mida ilmselt on iga tarbija ka ise märganud ja oma rahakoti arvel tunda saanud.

Toidukaupate hinnatõus moodustas kogu hindade tõusust lausa 40 protsenti. Toiduainete seast kallinesid kõige enam liha ja lihatooted ning puu- ja köögiviljad. Väga määravaks osutus ka hinnatõus eluasemekuludel, mis moodustas pisut üle ühe kolmandiku kogu hinnatõusust. Selles valdkonnas osutus määravaks 8.4 protsenti kallinenud elekter.

Ilmselt olekski natuke rumal hetkel mingeid suuremaid hinnalangusi oodata, kuid sellest on siiski kahju. Ideaalis võiksid siis vähemalt palgad hindadega mingilgi määral sammu pidada, tundub aga nii, et ka see on natuke liiga palju tahetud. Samas, ei ole mingit mõtet jääda istuma ja lootma, et ühel päeval muutuvad  asjad poelettidel odavateks ning palgad hüppavad iseenesest lakke, sest väga suure tõenäosusega ei suuda sa seda oma elu jooksul ära oodata.

Targem on vaadata, mida sa ise saaksid ära teha, et tänapäeva majanduses enda tänane, homne ja ka tulevik ära kindlustada.