Kodumaine telesari on ETV ekraanil olnud juba pikki aastaid ning sarjast on läbi käinud palju näitlejaid. Sarjale on stsenaariumi kirjutanud mitmed stsenaristid nagu näiteks Astrid Reinla, Kati Murutar, Ain Prosa, Urmas Lennuk, Teet Kallas ja Tõnis Kask.

Mitu näitlejat on ka vahepeal läinud manalasse. Näiteks Evald Raidveri osatäitja Evald Hermaküla, Johannes Saarepera osatäitja Kaljo Kiisk ning Nurme Mallet mänginud Helle-Reet Helenurm.

Eraldi tahaks ära mainida Eva Vilt-Malleuse, kes mängis sarjas Ümera Kellit - Tõnis Kase ajal oli Eva Malleus pidevalt pildil. Tänasel päeval elab Eva Vilt- Malleus juba mitu aastat Hispaanias.

"Õnne 13" sari on saanud kultussarjaks nagu näiteks mängufilmid "Mehed ei nuta", "Siin me oleme", "Noor pensionär" ja teised. Mitmeid tegelastele omaseid repliike oleme juba meelde jätnud. Näiteks Laine suust kostub tihti "tšort paberi pazalusta", Almalt "Pole küll minu asi, aga..." ning Petersoni Allanilt "See suur et..." ning "mingi austus peab ikka ka olema".

Õnne tänava lood on saanud meie rahvale väga omaseks ning igal laupäeval vaatame neid huviga. Kui on mõni osa, kus pole Almat või Lainet pildil, siis on kohe nagu midagi puudu. Noori näitlejaid on tulnud ka sarja juurde, aga paraku on nii, et kui ühes osas on vaid noorte dialoogid, siis on vaatepilt natukene igav ja see ei köida nii väga.

Pikemat aega on räägitud näiteks Lepiku Salmest, aga millegi pärast pole seda puskarimutti veel ekraanile toodud. Minu arvates sobiks sellesse rolli hästi näitleja Leida Rammo või Ita Ever.

Jääb üle loota, et "Õnne 13" sari kestab veel pikalt ning et stsenaristidel jätkub jõudu ja tahtmist huvitavat teksti kirjutada meie toredatele ja tublidele näitlejatele.