Proovime hoida usku, et tervislikult saab ka vähemate eurokopikate eest söödud.

Hea lugeja, tule appi ja soovita enda läbiproovitud tervislikku ja odavat toiduretsepti. Avalda see kommentaariumis. Pikemaid lugusid ootame meiliaadressil rahvahaal@delfi.ee. Kui registreerid end rahvaajakirjanikuks, võid eriti hea loo või foto eest saada ka tunnustatud ning võita preemia!

Lükkame palli veerema maitsva riisivormiga:

Mõõdud mõõda ise, aga muudkui tervislikumaks kisub võrdeliselt riivitud porgandi kogusega. Tegemist on nn baasainetega, vormi saab oma äranägemise järgi muuta. Näiteks vahemerelikumaks oliivõli ja vastavate ürtidega või indiapäraseks garam masala'ga.

Vaja läheb:

riisi,
tükeldatud kanafileed,
riivitud porgandit,
hakitud seeni, sibulat ja küüslauku
juustu
tomativiile

Keeda riis soolaga maitsestatud vees pehmeks, samal ajal prae kanafilee tükid väheses õlis, lisa seejärel sibul, küüslauk ja seened.
Segad kõik selle keedetud riisiga ja kallad ahjuvormi. Peale aseta tomativiilud ja riputa juustu. 180-kraadises ahjus läheb vormil väga maitsvaks muutumiseks aega umbes 15-20 minutit.