Nii mõneski Tallinna lähedal asuvas kogukonnas kirjutati Facebooki, et lapsed võtavad ameerikalikud kombed üle, aga viisakustunnet pole ollagi.

"Vastu minu ust visati sodiks 2 mandariini ja vastu naabri ust toored munad. Ilmselt oli see vandaalitsemine sellepärast, et noored ei saanud kommi. Lapsed võisid olla 10-13 kostüümides ja mütsidega," kirjutati ühes kogukonna Facebooki grupis.

"Umbes 9-13 aastat vanad tüdrukud mängisid hällõuiini ehk kommisid-pommisid.Kahjuks polnd pererahva jaoks ei sobiv õhtu ega ka sobiv ettevõtmine. Pärast avastasin oma trepiesiselt purukslöödud toore muna. Jään ootama patustelt homse päeva jooksul vabandust, olen kodus kogu päeva, tulgu vaid kohale," kirjutati teises kogukonna grupis. Trepiesine oli pärast postitust ära koristatud, kuid vabandama noored ei jõudnud. Murelikud kodanikud manitsesid oma lastele kombeid õpetama.

Sama postituse all oli nii tegevuse pooldajaid kui vastaseid.

Üks lugeja jagas meiega eilse õhtu kogemusi. "Tegutsesin kodus, kui järsku prõmmiti uksele üsna kõvasti. Kuna mul kodus midagi polnud ja ameeriklaste püha väga korda ka ei lähe, otsustasin koduust mitte avada. Eeldasin, et noored saavad aru ja lähevad ära aga ei. Tulid tagasi ja prõmmisid mitu korda erinevate vahedega uuesti. Kuulsin, et naabriuksed käidi kõik järjest läbi. Oleks siis mardi-või kardipäev, aga järjekindlalt ukse peal mitmeid kordi prõmmida pole ju ka viisakas," kirjutas üks kodanik.

Delfi Rahva hääle lugejad jagasid arvamust järgmiselt:

"Meil Murastes käis vähemalt 20 gruppi ja kuni 50 last oli kokku. Lapsed ootavad põnevusega seda ööd juba aastaid, kuigi pooled majad keeravad väravad lukku ja kustutavad tuled. See on sama nagu õudukaks vaja ongi.Istugu ja praadigu."

"Mul ei käinud keegi. Aga kui oleks tulnud, oleksin öelnud, et õppige laulud-tantsud selgeks ja tulge mardipäeval tagasi."

"Kannatage natuke, tulge 9. november tagasi."

"Milleks käia ja tüüdata inimesi? Miks vanemad spetsiaalselt lasevad lastel mööda kortereid sahistada ja elanikke segavad? Mis asi see halloviin on üldse? Käis üks kamp. Pakkusin sibulat."

"Mul käis kolm seltskonda. Selgitasin sõbralikult, et meie halloweeni ei pea ja seepärast midagi pole varunud - aga kui mardipäeval tagasi tulevad, on saak kindlasti parem. Ja saabki olema."

"Mina arvan, et on tore pikka sügisesse lisada üks tobe ja trallitamist täis päev. Milleks siis kohe maha teha. Minul oli naljakas igasuguseid ringi jooksmas näha. Käisid mõned hirmutised ukse taga ka ja kommid olid olemas."

"Esimest korda kuulen, et Eestis mingit kolli jookstakse! Vanasti oli ikka mardi- ja kadripäev!"